Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldızı Robin van Persie, yarın oynayacakları UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu ilk maçı olan Braga karşılaşması öncesi düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Çok iyi bir takımla karşılaşacaklarının altını çizen yıldız oyuncu, 'Geçtiğimiz hafta Porto'yu 3-1 yenmeyi başardılar. Çok iyi bir takımla oynayacağız. Ben de 2 yıl önce Manchester United'da iken 2 kez karşılaşmıştım Braga ile. 2 maçı da kazanmıştık ancak çok zorlanmıştık. Bu durum onların ne kadar iyi bir kulüp olduğunu anlatıyor diye düşünüyorum. Bu akşam ve yarın Braga'yı izleyeceğiz ve her zaman olduğumuz gibi Braga'ya karşı da hazır olacağız' diye konuştu.

'SON ADIMI GÜZEL BİR ŞEKİLDE ATACAĞIZ'
3 kulvarda da yollarına devam ettiklerini vurgulayan Persie, 'Temel anlamda hepimiz takımımız için mücadele ediyoruz. Futbol takım oyunu ancak her oyuncu bireysel olarak işlerini yapmaya çalışıyor. Gol attığımızda ve asist yaptığımızda bu bizim için ekstra bir durum odağı oluşturmuş oluyor. Bunu ekip olarak yapmaya çalışıyoruz. Son günlerde de bunu çok geliştirdiğimizi düşünüyorum. Oynadığımız çoğu maçı kazanıyoruz. Büyük takımlar için çok önemli bir nokta vardır; puan kayıplarından sonra o sıçramayı yapabilmektir. Bizim yaptığımız da bu oldu o maçlardan sonra. Bazen çok iyi oynar ve gol atarsınız, bazen de iyi oynamazsınız goller atabilirsiniz. Bazen de hem iyi oynar, hem de gol atarsınız. İyi takımları yenebiliyoruz. Zaten biz bu yüzden bu pozisyondayız. 3 kulvarda da yolumuza devam ediyoruz. Kendimi hala geliştirmek istiyoruz. 2-3 ay daha var. O son adımı güzel bir şekilde atacağız' ifadelerini kullandı.

'3 KUPAYI DA ALMAK İSTERİM'
'Hem Türkiye Kupası'nı, hem ligi, hem de Avrupa kupasını almak isterim' diyen van Persie, 'Ama bunlar bizim için çok zor olacaktır. Üçünü de kazanmak istiyorum ama seçemem. Şuan aslında lüks bir durumdayız. Avrupa'da 3 kupada birden giden takımın fazla olmadığını düşünüyorum. Hala hiçbir şey kazanmadık. 3 kupa da bizim için kıymetli. Hangisini kazanırsak büyük onur olacaktır. Son adım en zor adımdır. Kendimizi geliştirmemiz gerekiyor. Kariyerimde çok kupa kazandım, aslında çok da kazanmadım 6-7 tane kazandım. Ne kadar zor olduğunu biliyorum ama o kupayı kaldırdığınızda harika bir his. Bir kupa kaldırsak harika olur, iki kupa kaldırsak muhteşem olur, üç kupa kaldırırsak mucize gibi bir şey olur bizim için. Şuan durumumuzun keyfini yaşayalım' şeklinde konuştu.

Toplantı sırasında Portekizli teknik adam yaptığı uzun açıklamanın ardından van Persie, Fenerbahçe Kulübü tercümanı Deniz Sarıtaç'a dönerek esprili bir şekilde iyi şanslar diledi. Persie, tercüme bittikten sonra ise, 'Sanki bir şeyleri unuttun' diyerek takıldı. Öte yandan toplantı sonrası van Persie ve Pereira birlikte basın mensuplarına poz verdi.