Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Ordu Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Arslan Soydan, fındığın fiyatının yeniden yükselişe geçtiğini belirterek, "Şubat ayının son haftasında Ordu Ticaret Borsası'nda 8 liradan işlem gören fındığın fiyatı, bugün (dün) itibarıyla 9 lira 20 kuruşa yükseldi. Serbest piyasada ise fındık 10 lira seviyelerinden alıcı buluyor" dedi.

DİRENÇ FİYATI ARTIRIYOR
Geçen ayı 8 lira seviyelerinde kapatan fındık fiyatının az da olsa artış göstermesi karşısında mutlu olduklarını ifade eden Soydan, "Bu artışın önümüzdeki süreçte devam etmesini arzu ediyoruz. Halen üreticilerimiz depolarında beklettikleri ürünlerini pazara indirmeme konusunda bir direnç gösteriyor. Açıkçası bu direnç fiyatların artmasına neden oluyor" diye konuştu.

HENÜZ YETERLİ DEĞİL
Soydan, fiyatların biraz daha yükselmesi durumunda üreticilerin ellerindeki fındığı satmakta kararlı olduğunu belirterek, "Henüz bu fiyatlar yeterli değil. Üretici bekleyişini sürdürüyor. Serbest piyasada fiyatların yeniden 13-14 lira olması durumda üreticilerimiz fındığını satacaktır" ifadesini kullandı.