Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri idari personeli ve çalışanları 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü hüzünlü bir şekilde düzenlediği etkinlikle kutladı.

Geçtiğimiz yıl Kasım ayında menfur bir olayda hunharca katledilen Opr. Dr. Aynur Dağdemir hatırasını yaşatmak adına Canik ve İlkadım ilçelerinde açılan ağaçlık alana fidan diken hastane çalışanları, "Kalbimizde yaşayan hocamız, ablamız mesai arkadaşımız Aynur Dağdemir'in oluşturulan bu alanda fidan dikerek ismini ebediyete kadar yaşatmak istiyoruz ve her kadın bir çiçektir" diyerek kadına şiddetin olmadığı bir dünya temennisinde bulundular.

Ellerindeki dövizlerle Canik ve İlkadım ilçesinde Orman İşletme Müdürlüğü ve İlkadım Belediyesi'nin belirlemiş olduğu ağaçlık alana gelen hastane yetkilileri ve çalışanları burada Orman İşletme Müdürlüğü Ağaçlandırma Şefi Ali Seçgin Çergel ve belediye çalışanlarından fidan dikimi konusunda aldıkları bilgiden sonra kendilerine gösterilen yerlere fidanlarını diktiler.

Etkinliğe Anadolu Hastaneleri İcra Kurulu Başkanı Dr. Hakan Taşlı, Anadolu Hastaneleri Genel Müdürü Güner Armutlu, Büyük Anadolu Hastanesi Çiftlik Hastanesi Başhekimi Dr. Yunus Amasyalı, Büyük Anadolu Hastanesi Meydan Hastanesi Başhekimi Dr. Tarık Katırcı, Kurumsal İlişkiler Müdürü Fatih Esen, İnsan Kaynakları Koordinatörü Nazan Dere, Halkla İlişkiler Sorumluları Çiğdem Karagündüz, Neslihan Aydoğan ve hastane personeli katıldı.

Anadolu Hastaneleri Genel Müdürü Güner Armutlu yaptığı konuşmada, "Bugüne kadar sosyal sorumluluk projelerine önem veren ve ön plana çıkaran bir hastane olarak, bu zamana kadar üzerimize düşen görevleri yerine getirmenin gayreti içinde olduk. Bugün de, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlamaları ilimizde ve Türkiye'nin her bir köşesinde yapılmaktadır. Biz de ilimizde Büyük Anadolu Hastaneleri olarak bugünü daha farklı ve farkındalık oluşturacak bir etkinlik haline getirmeyi amaçladık. Bu kapsamda Canik ilçemizde Orman İşletme Müdürlüğümüzün ve İlkadım Belediyemizin katkıları ile çalışan personelimiz ile birlikte fidan dikerek kalıcı ve unutulmayacak bir gün olarak hatırlanmasını istedik. Bundan sonraki yıllarda da bunu geleneksel hale getirerek devam ettireceğiz. Yakın zamanda tüm kamuoyunun bildiği gibi çok kıymetli bir hocamız, ablamızı kötü bir olay neticesinde kaybetmiştik. Bugün de hocamızın adını ve anısını ebediyete taşımak bugünü anlamlı hale getirmek için böyle bir etkinliğe imza attık. Bütün çalışan arkadaşlarımız buna destek verdi' dedi.

Armutlu, etkinliğe destek veren kurumlara teşekkür etti.