CHP Samsun Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Hayati Tekin, TBMM'deki bütçe görüşmelerinde partisi adına yaptığı konuşmada hükümeti eleştirdi. Tekin, Sayıştay'ın denetim yetkisinin fiilen ortadan kaldırıldığını belirterek, "TBMM'ye standart metinler ve etkisiz tavsiyelerden oluşan kağıtların rapor diye gönderildiği görülmüştür. Bu durum Anayasa'ya aykırılık suçu niteliği taşımakta ve TBMM'nin bütçe hakkı ve denetim yetkisini fiilen ortadan kaldırmaktadır. Sayıştay'ın denetimlerinde esas teşkil edilecek belgelerin gönderilmesi 3 yıl erteleyen AKP, -2016'ya kadar ne halt ettiğgimizi kimseye göstermeyeceğiz- demektedir. Yedek ödenekler Milli Eğitim Bakanlığı'nın personel ödenekleri depo olarak kullanılarak, Maliye Bakanlığı bütçesine ödenek aktarılıp, 21 kat artıralarak farklı bütçelere dağıtılmış ve keyfi ve denetimsiz olarak aktıralarak sıfırlanmıştır. Sayıştay da buna alet edilmiştir" diye konuştu.

SEBEBİ 17-25 ARALIK
Tekin, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Sayıştay'ın baypas edilmesi ve denetimsiz bırakılmasının sebebi 17-25 Aralık'tır. Çünkü Anayasa'ya göre Sayıştay Denetçileri her türlü belgeyi isteme ve inceleme yetkisine sahiptir. Türkiye Büyük Millet Meclisi adına ve 78 milyon yurttaşın hakkı olan kamu harcamalarını, gelirlerini ve mallarını denetlemek birinci görevidir. Milletimiz adına denetim yapan bu kuruma hesap vermemek ancak diktatörlüklerde ve oligarşilerde söz konusudur. Belki bunu söylerken bile haksızlık ediyoruz, Rıza Sarraf hükümetin bakanlarıyla podyumlarda boy gösterirken, ortağı Babek Zencani İran'da idama mahkum edilmiştir. Bütçeyi konuştuğumuz bu zamana denk gelmesi Allah'ın bir takdiri midir diye düşünüyorum. Eğer AKP'de 17-25 Aralık prangasından kurtulmak istiyorsa, Sayıştay'ı baypas etmek yerine ayarladıkları savcı ve hakimlerle bir gösteri mahkemesi kurup göstermelik yargılanıp uyduruktan beraat kararı çıkartarak, Avrupa Birliği'ne ve tüm dünyaya yargılandık aklandık demeleri daha doğru olurdu. Bunu yapmak imkan ve kabiliyetine sahip olduklarını biliyoruz."

AKP'NİN 'A'SINI GÖZDEN GEÇİRİN
Tekin, Hazreti Muhammet'in adaletli yöneticilerin ahirette komşusu olacağını, adaletsiz yöneticilerin ise cehennemden en son çıkacakları oluşturacağını hadisle anlatarak, "Bu durumda AKP'nin A'sının gözden geçirilesi gerektiği kanaatindeyim.Bu dünyada yargılanmaktan kaçanlar, Mahkeme-i Kübra'dan kaçamayacaklar. Zebanilerden önce onları, ateşli tokmaklarla rahmetli Erbakan'ın beklediğinden eminim. AKP zihniyeti vatandaşı faiz lobilerinin kucağına atmış muhafazakar olduğunu iddia edenler kar muhafazaya dönüşmüş, neticede hiçbir kutsallığı olmayan anlayış 14 yıllık iktidarının neticesinde Yahudi sermaye destekli, emperyalist yani, Kur-an' a aykırı küresel ekonominin hizmetkarlığından başka bir şey yapmamıştır" diye konuştu.