"Dijital Hükümet 2016" adı verilen araştırma kapsamında 64. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nde görev yapan 27 kabine üyesi ve 22 bakanlığa ait 12 sosyal platform, 48 web sitesi ve 16 mobil uygulamadaki toplam 306 dijital varlık incelendi.

Bakanlıkların ve bakanların 2015-16 yılları arasında tüm dijital çalışmaları, etkileşimleri, paylaşımları ve yayınları değerlendirildi.

DİJİTAL VARLIKLARI EN DOĞRU KULLANAN BAKANLIKLAR

Araştırmanın sonuçlarına göre dijital varlıkları en doğru kullanan bakanlık Gençlik ve Spor Bakanlığı oldu. Dijital varlıklarını en iyi kullanan diğer bakanlıklar ise Sağlık Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Avrupa Birliği Bakanlığı oldu.

SOSYAL MEDYANIN EN İYİ 5'İ

Ayrıca 6 sosyal ağ kategorisinde en iyi 5'in açıklandığı Dijital Hükümet 2016 sonuçlarına göre, Twitter'ı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı; Facebook'u Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı; Instagram'ı Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı; YouTube'u Dışişleri Bakanlığı; Google+'yı ise Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı en iyi kullanan bakanlıklar oldu.

SOSYAL MEDYAYI EN İYİ KULLANAN BAKAN

Web sitesini en iyi kullanan bakanlık, İçişleri Bakanlığı; dijital varlıkları en doğru kullanan bakan ise Fikri Işık olarak belirlendi.

Bakan Işık'tan sonra sosyal medyayı en iyi kullanan bakanlar sırasıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal oldu.