Samsun Valisi ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı(OKA) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kaymak, OKA'nın kurumsal kapasitesini ve faaliyet yelpazesini geliştirmesi gerektiğini belirtti.

ÇOK SIKI ÇALIŞMALIYIZ

OKA Temmuz ayı toplantısı Samsun Valisi Osman Kaymak başkanlığında Samsun'da yapıldı. Göreve atandıktan sonra ilk kez OKA'ya başkanlık yapan Vali Kaymak, 'daha sıkı çalışma' vurgusu yaptı. Vali Kaymak yaptığı konuşmada, "Tüm dünya ülkelerinin kendi ekonomilerinde ve küresel ölçekli ekonomisinde değişim ve dönüşümlerin yaşandığı, yeni dengelerin oluştuğu, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler arasında güç dengelerinin yeniden şekillendiği bir süreçteyiz. Ülke olarak bu sürece uyum sağlamamız, başat aktörlerden biri olmamız, her düzeydeki kurum ve kişilerin kendilerini geliştirmesine, çok sıkı çalışmasına bağlıdır. Bu bakış açısıyla 2017 ve takip eden yıllarda ajansımızın kurumsal kapasitesini ve faaliyet yelpazesini geliştirerek daha etkin olması gerekmektedir. Ayrıca OKA'da hizmette bulunmuş önceki valilerimize de çalışmalarından ötürü teşekkür ediyorum" dedi.

Samsun Valiliği'nde düzenlenen toplantıya; Amasya Valisi Osman Varol, Tokat Valisi Osman Toraman, OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ve üyeler katıldı.