Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Samsun Şube Başkanı Selim Sar ve Yönetim Kurulu üyeleri Canik Belediye Başkanı Osman Genç'i makamında ziyaret etti.

Samimi bir havada gerçekleşen ziyarette, Sar'dan derneğin çalışmaları hakkında bilgi alan Başkan Genç, şehirlerin özel sektör eliyle gelişebileceğine dikkat çekerek, özel sektörü yatırım yapmaya teşvik edecek olanın ise yerel yönetimler olduğunu söyledi.

'SAMSUN'U İLK 5'E SOKABİLİRİZ'

Samsun'un geçmişte önemli bir ticaret merkezi olduğunu hatırlatan Başkan Genç, "Samsun geçmişte ülkemizin en önemli şehirlerinden bir tanesiydi. Yani şehrimizi tıpkı geçmişteki eski günlerine döndürebiliriz. Ancak bunun için öncelikle bu şehrin dinamiklerinin birlik ve beraberlik içeresinde hareket etmesi gerekiyor. Samsun'da bu potansiyel fazlasıyla var. Hatta Samsun'un ulaşım, tarım, jeopolitik konum, insan gücü gibi avantajları şehrimizi bir kaç adım daha öne çıkarıyor. Eğer birlik beraberlik içerisinde, ortak akılla hareket edersek şehrimizi orta ve uzun vadede Türkiye'de ilk 5'e, dünyada ilk 20'ye sokabiliriz. Bu Samsun için hiç de zor değil" diye konuştu.

'ŞEHİR, ÖZEL SEKTÖRLE GELİŞİR'

İşadamı ve sanayicilerin, şehrin ve ülkenin gelişiminde önemli yere sahip olduğuna işaret eden Genç, "21. yüzyılda artık şehirler yarışıyor. Şehirlerin yarıştığı günümüzde yerel yönetimlerin şehre yapacağı katkı çok önemli. Bizler de Samsun'u daha iyi noktalara taşımanın gayreti içerisindeyiz. Bütün çabamız bu şehrin yaşayanlarının yaşam standartlarını daha iyi hale getirmek. Onun için işadamlarımıza kapımız her zaman açık. Çünkü biz şehrin özel sektör eliyle gelişeceğine ve büyüyeceğine inanıyoruz" şeklinde konuştu. İçinde bulunduğumuz çağın özel sektör çağı olduğuna vurgu yapan Genç, 'Şehri ileriye taşıyacak olanlar yerel yönetimlerdir. Yeni Türkiye'de yerel yöneticiler, tıpkı bir şirketin CEO'su gibi olmalıdır ve şehrin kaynaklarını en verimli şekilde kullanmalı, şehrin vizyonunu genişletmelidir. Biz işadamlarımızı, sanayicilerimizi bu şehrin kalbi olarak görüyoruz. Sanayicinin olmadığı, mağdur edildiği, destek verilmediği bir şehrin ilerlemesi mümkün değildir. Artık yeni dünyada yeni Türkiye var. Bu yeni Türkiye'de yeni Samsun'u oluşturmamız gerekiyor' ifadelerini kullandı.

MÜSİAD Samsun Şube Başkanı Selim Sar da, Başkan Osman Genç'in Canik'te yaptığı yatırımlarla şehrin gelişimine önemli katkılarda bulunduğunu söyledi.