Samsun'un en eski yerleşim yerlerinden Ulugazi Mahallesi'nin 17 yıllık muhtarı Filiz Kavalcı, eski döneme ait fotoğraflarıyla süslediği ve bir açık hava müzesine dönüştürdüğü sokak ve caddelerde nostaljik bir ortam oluşturdu.

GEÇMİŞE YOLCULUK
İlkadım ilçesi Ulugazi Mahallesi'ne 25 yaşında muhtar seçilen ve o dönem Türkiye'nin en genç kadın muhtarı olan Kavalcı, 17 yıldır görevini sürdürüyor. Samsun'da "çevreci muhtar" olarak da bilinen Kavalcı, mahallenin sokak ve caddelerini, renk katmak için tablolarla süslüyor. Özellikle Ulugazi Mahallesi'nin Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait fotoğraflarını sergileyen Kavalcı, böylece vatandaşlara geçmişe yolculuk yaptırıyor.

HATIRALARI YAŞATIYORUZ
Muhtar Kavalcı, çevre temizliğine büyük önem verdiğini vurgulayarak sokak ve caddelere renk katmak için de semti eski fotoğraflarla donattığını kaydetti. Eskiyi yeni nesle taşıyabilmek için aracılık yaptığını ifade eden Kavalcı, şöyle konuştu: "Sokakları açık hava müzesi haline getirmek çok mantıklı geldi bana çünkü insanlar kapalı ortamlara çok fazla gitmiyorlar. Böyle fotoğraflar sokaklarda olunca insanlar geçmişini görüyor. Hatta Samsun'dan büyük şehirlere taşınmış bazı vatandaşlar döndüklerinde fotoğrafları görünce 'burası bizim eski sokağımız ve evimiz' diyor. Bize gelip fotoğrafları mevcutsa almak istiyor. Biz de eski sokak ve evlerinin hatıralarını yaşatmak için fotoğrafları kendilerine veriyoruz."

Kavalcı, eski fotoğrafların mahallenin hemen hemen tüm sokak ve caddelerinde bulunduğunu sözlerine ekledi.