Suriye'deki iç savaş nedeniyle bir buçuk yıl önce Türkiye'ye sığınan ve Bafra'ya bağlı Dikencik Mahallesi'nde hayırsever vatandaşların desteği ile çiftçilik yaparak geçimini sağlayan 6 çocuk sahibi ailenin en büyük çocukları olan Huseyin Shey Mohamad, yaklaşık 2 hafta önce aniden ortadan kayboldu.

Oğlunun sabah evden ayrıldığını ve geri dönmediğini öğrenen baba Bessem Şeyh Muhammed durumu jandarmaya bildirdi. Bafra İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı Kuşlağan Jandarma Karakol Komutanlığı ve Samsun İl AFAD ekiplerinin katılımıyla bölgede arama çalışmaları yapıldı ancak sonuç alınamadı. Kaybolan Huseyin Shey Mohamad'in bulunması için jandarma ve polis ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

HAYATINDAN ENDİŞE EDİYORUZ
Baba Bessem Şeyh Muhammed, 12 yaşındaki oğlunun çok zeki olduğunu ve Suriye'ye gidip savaşmak için evden kaçmış olabileceğini söyledi. Muhammed, Suriye'de yaşanan iç savaş nedeniyle akrabalarını ve kardeşlerini kaybettikten sonra ailesiyle birlikte canlarını kurtarmak için Türkiye'ye sığındıklarını belirterek, "Bu güne kadar çocuklarıma hiç kötü davranmadım. Bundan dolayı evden kaçmış olamaz. Jandarma ve polis her yerde oğlumu arıyor ancak henüz bulunamadı.

Ancak Hüseyin çok zeki bir çocuk, Halep'te akrabalarımızı ve kardeşlerimi kaybettim. Orada savaş var, orada cihat var, orada şehit olmak var. Hüseyin'in bu tür söylemleri vardı. Muhtemelen savaşmak için Halep'e gidecek, çünkü o intikam almak istiyor. Evden ayrılırken ne para almış, nede telefon. Bir yolunu bulup kesinlikle Halep'e gideceğini düşünüyorum. Hayatından endişe ediyoruz oğlumu gören olursa hemen polise haber versin. İnşallah sağ salim bulunur" dedi.

Ümit CEYLAN