Samsun Valiliği, Samsun Olgunlaşma Enstitüsü ve Yeşilyurt Alışveriş ve Yaşam Merkezi ortaklığında, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında ''Geçmişten Günümüze Kadın Başlıkları'' sergisi, Yeşilyurt AVM'de görücüye çıktı.

Serginin açılışına, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, İl Kültür Turizm Müdürü Yüksel Ünal, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Tekin Balcı, Olgunlaşma Enstitüsü öğretmenleri, öğrencileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

35 ÖZEL BAŞLIK SERGİLENİYOR
8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel olarak kadın başlıkları sergisini açtıklarını kaydeden Samsun Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Fatma Arslan, ''Sergimizde, Anadolu kadın başlıkları, Osmanlı sarayı sultan başlıkları ve Cumhuriyet dönemi şapkaları olmak üzere 3 kategorimiz var. Samsun ve çevresindeki illere özgü her birinin özel anlam taşıdığı 35 şapkayı burada sergiliyoruz. Kadının doğum yaptığında, lohusayken taktığı şapkadan tutun, onların ruh hallerini yansıtan birçok başlık sergide mevcut. Enstitü bünyesinde sadece Osmanlı saray kadın başlıkları sayısı 30'dur ve 100'e yakın aslına uygun olarak yeniden üretilmiş başlıklarımız mevcut. Sergimiz, 13 Mart Pazar gününe kadar açık kalacak. Bu sergiyi herkesin gelip görmesini isteriz'' diye konuştu.

Zerrin SOMUNCU