Geçirdiği beyin kanaması sonrası kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İmam Hatip Lisesi'nde hocası Prof. Dr. Bekir Topaloğlu'nun Üsküdar'da bulunan Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'nde kılınan cenaze namazına Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Diyanet İşleri Eski Başkanı Tayyar Altıkulaç, İslam Hukuk Profesörü Hayrettin Karaman ile Prof. Dr. Bekir Topaloğlu'nun çok sayıda yakını katıldı.

Prof. Dr. Bekir Topaloğlu'nun cenaze namazını İslam Hukuk Profesörü Hayrettin Karaman kıldırdı. İkindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından 80 yaşında hayata veda eden Topaloğlu'nun cenazesi Karacaahmet mezarlığı'na defnedildi.
Cenazeye katılan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, 'Bir neslin hocası, hocaların hocası Prof. Dr. Bekir Topaloğlu hocamızı ebediyete uğurlamanın hüznü içerisindeyiz. Öncelikle Cenab-ı Hak kendisine rahmet eylesin. Bekir Topaloğlu hocamız ve beraberin olan hocalarımız aslında Türkiye'de bir çığırın öncüsü olan hocalarımız. Sadece ilmin yolunu açmadılar aynı zamanda o yolda yürüdüler. Bize çok büyük eserler bıraktı. Yol arkadaşlarını uzun ömürler diliyorum. Gerçekten yeri doldurulamaz alimlerimizden' dedi.
Cenaze namazını İslam Hukuk Profesörü Hayrettin Karaman'nın kıldırmasına ilişkin soruya Görmez, 'Tabi kendisi de ifade ettiği gibi 55 yıl her anı beraber geçen 3 hoca var. Dolayısıyla ben de şahsen 55 yılını beraber geçirmiş ilim adamı hocamız yanımızdayken onun namazını kıldırmak Hayrettin Karaman hocamıza düşer diye düşündük' şeklinde konuştu.
Cenaze namazını kıldıran İslam Hukuk Profesörü Hayrettin Karaman, 'Hayatını dolu dolu yaşadı. Neyle doldurdu, hayırla, hasenatla, ilimle hizmetle, Allah rızası yolunda koşmakla bu güzel dine hizmet etmekle bu güzel dinin bu milletin hayatından kaymaması, gitmemesi, azalmaması için, zayi olmamasını gaye ederek yaşadı 'ifadelerini kullandı.
Prof. Dr. Bekir Topaloğlu'nun ilk hanım öğrencilerinden Prof. Dr. Hülya Alper, 'İlk hanım öğrencilerinden birisiyim. Çok fazla öğrenci yetiştirmiş, çok büyük hizmetleri geçmiş bir kişi Bekir Topaloğlu hocamız bizim için aslında hoca değil baba gibiydi aynı zamanda o yüzden de çok üzgünüz' dedi.