Kendi tesislerinde start verdiği çalışmaların ardından Afyon'a hareket eden kırmızı-beyazlılar, 10 günlük kamp dönemini tamamladı ve ardından 3 gün izne ayrıldı. Afyon'da toplanacak olan Balıkesirspor kafilesi yeni sezon öncesi son çalışmalarını gerçekleştirecek.
İkinci etap çalışmalarında 2 hazırlık maçı yapan Balıkesirspor, bu iki karşılaşmadan da galip ayrıldı. Tüm oyuncuların forma şansı bulduğu mücadelelerde Balkes, Hatay temsilcisi Payasspor'u 2-1, Türkmenistan temsilcisi Şagadam'ı ise 3-0'la geçti.
Balıkesirspor'un Afyon çalışmalarının ilk gününden itibaren teknik heyet ve futbolcuların antrenmanlardaki keyifli görüntüsü ön plandaydı. Hataya göz yummayan Teknik Direktör Can Cangök ve teknik heyet antrenman esnasında hata yapan futbolculara verdiği cezalarla, kampa renk kattı. Genç futbolcuların çoğunlukla 'çiftetelli' oynadığı çalışmalarda, ara sıra ağabeylerinin de cezaya girmesi, kamp ortamını daha da güzel hale getirdi.
Afyon'da yapılan Balıkesirspor kampında yorucu ve ağır geçen antrenmanların ardından, otelde havuz sefası yapan futbolcular, antrenmanlarda olduğu gibi yeni sezon öncesi birlik beraberlik mesajı verdi. Biraz osun antrenmanlardan fırsat bulup havuzda keyif yapan futbolcular, yardımcı antrenörleri Muhammet Yılmaz'a da sürpriz yaptı.
Teknik Direktör Can Cangök'ün yardımcılarından Muhammet Yılmaz, havuz sefası sırasında kaptanlardan kaçamadı. Burak Çalık ve Vukovic'in tuzağına düşen Yılmaz, kendini bir anda havuzun serin sularında buldu.

Balıkesirspor’un, Afyon kampının 2. etap çalışmaları sona erdi