İlkadım İlçesi Karadeniz Mahallesi Cumhuriyet Caddesi Zeynep Hanım Apartmanındaki yeni hizmet binasına taşınan Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Samsun Şubesi, yeni binadaki ilk basın toplantısını gerçekleştirdi.

Yeni binaya taşınmalarıyla verdikleri sözleri tuttuklarını ifade eden Sağlık-Sen Samsun Şube Başkanı İlhan Öksüz, 'Şubemizin hizmet binasını taşımamızdan dolayı bugün basın mensuplarımızla beraber olmak istedik. Bu yeni hizmet binamız sağlık çalışanları için çok önemlidir. Bizim seçimler öncesinde böyle bir sözümüz vardı. Bu sözümüzü de böylece yerine getirmiş olduk. Bu hizmet binamızın bütün sağlık çalışanlarımıza, Samsun'a ve genel merkezimize hayırlı olmasını diliyorum' dedi.

Sağlık-Sen olarak büyük kazanımlar elde ettiklerini belirten Öksüz, 'Biz Memur-Sen ve Sağlık Sen olarak gerçekten hizmet ve değerler sendikacılığı yapıyoruz. Bizim yapmış olduğumuz çalışmalar öncelikle çalışanlarımızın özlük hakları ile ilgilidir. Biz 2016 yılı ile ilgili olarak 2015 yılında yapılan toplu sözleşmelerde çok güzel kazanımlar elde ettik. Sağlık-Sen olarak 23 madde kazanım elde ettik. Memur-Sen olarak 221 kazanım elde ettik. Bu da çalışanlarımız için çok önemlidir. Biz çalışanlarımıza her zaman sahip çıkıyoruz, çıkamaya da devam edeceğiz. Sağlık çalışanları zaman zaman şiddet olaylarına maruz kalıyorlar. Bu olaylar bizi derinden üzüyor. Bu konu hakkında çözüm odaklı olarak neler yapılması gerektiğini hızlı bir şekilde görüşüyoruz. Bugün hem yeni yerimizi tanıtmak hem de sizlerle tanışmak açısından bu birlikteliği yaptık' diye konuştu.

Yeni hizmet binasının resmi açılış töreni Nisan ayında gerçekleşecek.