Eğitim-Sen Samsun Şube Başkanı İsmail Yavuz, Milli Eğitim Bakanlığı'nın gerçekleştirdiği eğitim müfredatıyla ilgili düzenlemelerin, bilimsel bilgiden uzaklaşması nedeniyle mevcut sorunları çözmeyeceğini söyledi.

KİNDAR VE DİNDAR NESİL İÇİN

Sadeleştirme adı altında bilimsel bilginin yok sayıldığı bir durum olduğunu savunan Yavuz, ''Bunun yerine hükümetin kendi inanç ve düşünceleri doğrultusunda yeni bir müfredat söz konusu. Bilimsellikten uzaklaşılan, bunun yerine inanç temelli değerleri eğitim sistemine yerleştiren ve evrensel değerlerden uzaklaşan bir müfredat hazırlanmış. Siyasal İslam'ın gaza ve cihat gibi değerlerini eğitim sistemine yerleştirme politikası yapıldı. Hakikatle oynanıyor. Sadeleştirme konusunda algı operasyonu yapılıyor. Vatandaş, müfredat zaten ağırmış gibi düşünüyor ve müfredat değişikliğini doğru buluyor. Burada sadeleştirmeden daha ziyade AKP'nin yeni rejimine uygun, yeni insan prototipleri oluşturmak amaçlanıyor. Laiklik anlayışını yok sayan, öğrencileri dindar ve kindar nesil olarak yetiştirmeyi amaçlayan bir zihniyet söz konusu''

ÇÖZÜM UZAKTA

15 yıllık AK Parti iktidarlarında eğitim politikaları düzenlemelerinin sorun çözecek adımlardan çok uzakta olduğunu söyleyen Yavuz, ''Sorunu yaratanlar sorunu çözemezler. Sorun çözülmediği gibi daha da karmaşık hale getiriyorlar. Dünyadaki uygulamalar incelenip pedagojiye uygun bir müfredat oluşturulursa sorunların çözüm çok kolay. AKP kendi siyasal saikleriyle uyumlu bir müfredat oluşturmak istediği için sorunları çözemiyor ve sorunlar sürekli düğüm haline geliyor'' dedi.
dedi.

Zerrin SOMUNCU