Geçen hafta Eskişehirspor'u evinde 3-1'lik skorla mağlup ederek rahat bir nefes alan Kara Kartal, 3 gün içerisinde Karadeniz'de zorlu iki maça çıkacak.

Belki de şampiyonluğun geçtiği yol olacak olan bu iki maçta siyah-beyazlılar ilk olarak Rize, ardından da Trabzon deplasmanında mücadele edecek.

GÖKHAN TÖRE YOK
Siyah-beyazlı takımın Karadeniz kafilesinde sakat Rhodolfo ve ayak bileğindeki soruna ek olarak yüksek ateş ve grip olan Gökhan Töre yer almayacak. Sakatlığı düzelen Ricardo Quresma ise dün takımla birlikte çalışmalara başladı.
Bu sabah 11.00'da gerçekleştirilecek idmanın ardından Kara Kartal saat 15.00'da Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Trabzon'a hareket edecek.

ZİRVENİN TARİFİ
Siyah-beyazlı takımda Eskişehirspor maçından alınan 3 puanın ardından gözler zorlu Karadeniz virajına çevrildi. Bir maç eksiğiyle lider Fenerbahçe'nin 2 puan gerisinde yer alan Şenol Güneş'in öğrencileri, eğer hem Çaykur Rizespor hem de Trabzonspor maçlarını kazanırsa liderlik koltuğuna oturacak. Bu iki maçtan alınacak 6 puanla birlikte zirveye geri dönecek olan Kara Kartal, 26. haftada oynanacak Galatasaray - Fenerbahçe derbisinden de sevinçli haber bekleyecek. Şampiyonluk yolundaki rakibi Fenerbahçe'nin bu derbi maçta puan kaybetmesi durumunda ise siyah-beyazlılar şampiyonluk yolunda büyük bir yol katetmiş olacak.

İDEAL 11 SAHADA
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in geçen hafta Eskişehirspor ile oynadığı maçın ilk 11'ini yarın Rize'de de sahaya sürmesi bekleniyor. Bir ihtimal eğer Quaresma riske edilmek istemezse deneyimli çalıştırıcı, çift forvete de dönebilir.
Siyah-beyazlı takımın muhtemel 11'i: 'Tolga, Beck, Marcelo, Alexis, İsmail, Quaresma (Cenk), Oğuzhan, Atiba, Olcay, Sosa, Gomez.'

RİZE'DE EŞİTLİK OLABİLİR
Beşiktaş, Çaykur Rizespor'un evinde rakibiyle 16 müsabakaya çıktı. Bu maçların 7'sini kazanan Kara Kartal, 6 müsabakada ise mağlup oldu. İki takım arasında Rize'de oynanan 16 müsabakanın 3'ü ise berabere bitti. Süper Lig'in ilk yarısında oynanan maçta ise Beşiktaş Quaresma'nın golüyle rakibini 1-0'lık skorla mağlup etmişti.