Samsun'un Havza ilçesi Orhaniye Mahallesi'nde, Orhaniye Mahallesi Yaşatma ve Dayanışma Derneği tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilen tanışma ve dayanışma günü etkinliği düzenlendi. Programa, Kaymakam Vekili Cengiz Nayman, Belediye Başkanı Murat İkiz, İlçe Emniyet Müdür Vekili İsmail Kahyaoğlu ve mahalleliler katıldı. Şehitler dualar edilen ve mevlüt okutulan etkinlikte, açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Erdal Ceylan etkinliğin geleneksel hale gelmesi için çalıştıklarını belirtti.

BİRLİKTE TÜRKİYE'YİZ

Belediye Başkanı İkiz, Türkiye'yi Türkiye yapan unsurlardan birinin kültürel renklilik olduğunu belirterek, "Lazı, Çerkesi, Türkü, Alevisi, Sünnisi, ile Kürtü ile Türkiye'yiz. Allah bu kardeşliğimizi bozmak isteyenlere fırsat vermesin. Cenab-ı Mevlam bu birlik ve beraberliğinin daim kılsın. Nasıl atalarımız Çanakkale'de omuz omuza düşmana karşı mücadele vermişse, her zaman aynı kardeşlik duyguları içerisinde ülkemizi bölmek isteyenlerin karşısında olacağız. Etkinliğin kalıcı olması için belediye olarak üzerimize düşeni yapacağız. İnşallah OSB tamamlandığında kan kaybeden mahallelerimiz tersine göç ile canlanacak" dedi.

ÇERKESLER BİR BÜTÜNÜN PARÇASI

Kaymakam Vekili Nayman ise Çerkeslerin 150 yıldır bir bütünün parçası olduklarını belirterek, "İnşallah bu topraklar ve bu vatan içinde bundan önce olduğu gibi bundan sonrada birlikte çalışacağız. Bu ve benzeri mahallelerimizi canlandırmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından bütün konuklar aynı sofrada yemek yerken, daha sonra Çerkeslere ait yöresel çalgılarla yöresel oyunlar oynandı.