SASKİ Genel Müdürü Kamil Demircioğlu yaptığı açıklamada, Alaçam ve Yakakent ilçelerinin, muhtelif belde, mahalle ve caddelerinde içme suyu inşaatı projesinin, 3 milyon 750 bin lira mal olacağını belirtti.
İçme suyu projesine 24 Şubat 2017 tarihinde başlandığının altını çizen Demircioğlu, 'Alaçam ve Yakakent ilçesindeki bu projede şimdiye kadar 50 kilometre içme suyu hattı döşendi. Proje tamamlandığında 70 kilometre içme suyu hattı döşenecek. Bu projenin 31 Aralık 2017 tarihine kadar tamamlanması hedefleniyor' dedi.
Projenin tamamlanması halinde Alaçam ve Yakakent ilçesinde 10 mahalle ve 1 bölgede içme suyu sorunun çözüleceğini kaydeden Kamil Demircioğlu şunları söyledi: 'Alaçam ilçesinde, Akbulut, Büyük Kırık, Çamlık, Kargalı ve İncirli Mahalleleri ile Geyik Koşan bölgesi içme suyuna kavuşacak. Yakakent ilçesinde, Yeşilköy, Gündüzlü, Recep Köy, Çığlık ve Erikçe Mahallelerinde içme suyu hasreti sona erecek.'
Proje kontrolörü Çevre Mühendisi Eyüp Hacıismailoğlu, proje kapsamında 2 adet 20 metreküp, 6 adet 30 metreküp ve 3 adet 50 metreküp olmak üzere toplam da 11 adet içme suyu deposu, 8 adet terfi binası, 1 adet keson kuyu ve 4 mahallede enerji nakil hatları yapılacağı, açıklamasını yaptı.
Öte yandan, proje kontrolörleri Çevre Mühendisi Eyüp Hacıismailoğlu ve İnşaat Teknikeri Hasan Yalnız, hattı inşaat sahasında incelemeler bulunarak, çalışmalar hakkında yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı.

Alaçam ve Yakakent’in içme suyu sorunları çözülüyor