13 Mart 2016 Pazar günü yapılacak olan 2016-Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) için tüm öğrencilere başarılar dileyen İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, 'Pazar günü tüm Türkiye'de olduğu gibi Samsun'da da YGS sınavı yapılacak. İlimizde de yaklaşık 23 bin öğrenci bu sınava katılacak" dedi.

Girgin, "Bu öğrencilerimiz ve velilerimiz için oldukça heyecanlı ve stresli bir süreç. Tüm öğrencilerimize ve velilerimize başarılar diliyoruz. Sınavlarımız Samsun'daki ilçelerimiz ile birlikte 97 okulda yapılacak. Her bir salonda bir başkan, bir gözcü, bir yedek öğretmen olacak. Ayrıca her okulda bir tane de bina sorumlusu olacak' ifadelerini kullandı.

Sınav günü vatandaşların gürültü yapmamaları konusunda uyarılarda bulunan Girgin, 'Vatandaşlarımızdan da isteğimiz sınav günü okul çevresinde gürültü konusunda hassasiyetlerini rica ediyoruz. Bununla ilgili de gerek Emniyet Müdürlüğümüz, gerekse İl Jandarma Komutanlığımız tarafından gerekli tedbirler alındı. İnşallah başarılı bir sınav olacak' diye konuştu.