1961-1980 tarihleri arasında aralıksız beş dönem CHP'den Samsun milletvekilliği yapan İlyas Kılıç'ın adı, Samsun'un İlkadım ilçesinde yapımı tamamlanan Badırlı İlkokulu'na verildi. Okulun açılışını ise İlyas Kılıç'ın torunu Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç yaptı.

Eski adıyla Badırlı İlkokulu ve 2 derslik olan okul yıkılarak, yerine 12 derslikli bir ilkokul yapıldı. 'Ataköy İlyas Kılıç' adı verilen ilkokul 2015-2016 eğitim öğretim sezonunda öğrenci alırken, resmi açılışı da bugün Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç tarafından yapıldı.

Açılışa Bakan Kılıç'ın yanı sıra Samsun Valisi İbrahim Şahin, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ercan Yaşin, İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, kamu kurum ve kuruluş yetkilileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Okulda çiçeklerle karşılanan Bakan Kılıç, daha sonra Ataköy İlyas Kılıç İlkokulu'nun açılışını yaptı. 'Hayırlı uğurlu olsun' diyen Bakan Kılıç, daha sonra sınıfları gezerek öğrencilere Anlayarak Hızlı Okumaya Başlangıç (AHOB) CD'si dağıttı. Öğrencilerle bol bol sohbet eden Bakan Kılıç, daha sonra beraberindekilerle birlikte okulun yan tarafında bulunan alana dedesi İlyas Kılıç, kendisi ve ailesinin adını taşıyan çam ağaçlarını dikti.