Türkiye'nin üretimde ikinci büyük, altyapı bakımından da en teknolojik alüminyum kablo entegre tesislerini 110 milyon liralık yatırımla Samsun'a kazandıran Borsan, Bursa'daki bayi ve müşterilerine hem bakır hem de alüminyum fabrikalarının yeni ürünlerini tanıttı.

4 KITA, 65 ÜLKEDE ÜRETİM
Bursa'dan gelen misafirler, fabrika gezileri öncesi Borsan Grup ve faaliyetleri hakkında kısa bir tanıtım filmi izledi. Daha sonra Borsan Grup hakkında misafirlerine bilgilendirme yapan Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez, "Borsan Grup, 4 kıtada 65 ülkede faaliyet göstermektedir. Türkiye'de üç ayrı dalda aynı marka altında üretim yapma özelliğine sahip tek firma olan Borsan, hem Türkiye'nin en büyük kablo üreticilerinden biri hem de aydınlatma ürünleri ve grup priz üretiminde de kendi segmentinde Türkiye'nin en büyük firmasıdır. Ulusal ve uluslararası tüm kalite belgelerine sahip olan Borsan, dünya standartlarındaki üretim ve hizmet kalitesini en üst seviyeye taşırken, daima zirveyi hedefleyerek üretimin her anında büyük bir titizlikle hareket eden önemli bir dünya markasıdır" diye konuştu.

İTALYA'DA YENİ AÇILIM
Yatırımlarına devam ettiklerini dile getiren Ölmez, "1938 yılında İtalya'da kurulmuş, ilk iletişim kablolarını üreten fabrikayı bünyemize kattık. Nisan ayı içerisinde de resmi olarak bünyemizde yer alacak. Bu da bizim önemli açılımlarımızdan biri olacak. Milano'daki bu fabrika Avrupa'nın özel üretim yapan fabrikalarından bir tanesi. Uzay sanayi, makina sanayi, medikal sanayi gibi çok özel projelere giren bir fabrikayı resmi olarak bünyemize katacağız. Özel tasarım konusunda İtalya, dünyada önemli bir oyuncu. Bu nedenle orayı tercih ettik. Artık Samsun'da ürettiğimiz kabloları, Avrupa pazarlarına taşıma konusunda bu yatırımın büyük katkıları olacak" dedi.

400 KİŞİLİK İSTİHDAM
Borsan Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez, Türkiye'nin en büyük alüminyum kablo üreticisi olan ve Gebze'de faaliyet gösteren Yılka Kablo'yu 2014 yılında Borsan Grup bünyesine kattıktan sonra Samsun'a taşıdıklarını belirterek, "Türkiye'nin kapasite bakımından ikinci büyük alüminyum fabrikası ile Samsun'da hizmet vermenin gururunu yaşıyoruz. Fabrikamız kapasite olarak Türkiye'de ikinci olmasına rağmen teknolojik olarak en ileri alt yapıya sahip. 40 bin 500 metrekare üzerine inşa ettiğimiz fabrikamızda, ilk etapta 220 kişi, aydınlatma ürünleri de faaliyete geçtiği zaman toplam 400 kişiyi istihdam edeceğiz. 2016'nın ilk çeyreğinden sonra kablo dışı ürünlerde, gerek grup prizde, gerek aydınlatmada, elektrik malzemeleri diye tabir ettiğimiz ürünlerin yüzlerini tamamen yenileyeceğiz" diye konuştu.

TESİSLERİ GEZDİLER
Ölmez'in konuşmasının ardından Üretim Müdürü Onur Berberoğlu ve Kalite Müdürü İbrahim Kılıç, misafirleri iki grup halinde bakır üretim tesislerini gezdirdi. Buradaki gezinin ardından Borsan Aliminyum Fabrikası'na geçen grup, tesislerdeki üretim aşamalarını, Üretim Müdürleri Selim Köse ve Onur Keleş ile Kablodışı Aydınlatma Müdürü Kahraman Çağlayan rehberliğinde inceledi. Grupta bulunanların sık sık fotoğraf çektikleri de dikkatlerden kaçmadı. Borsan'ın, şubat ayı içinde başlattığı tanıtım organizasyonları, Nisan ayı sonuna kadar devam edecek.

Gezilerin ardından Borsan Grup Konferans Salonu'na gelen Bursalı misafirlere, Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez'in hayatı ve başarı hikayesini anlatan kısa bir film sunumu gerçekleştirildi.

Barış BUDANOĞLU