Canik Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yılda farklı bir etkinliğe imza atarak Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'u Anma ve İstiklal Marşı'nın, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabulünün 95. yıl dönümünü çeşitli etkinliklerle, coşkuyla kutladı.

Cuma namazı sonrası öğrencilerle birlikte Mekke Caddesi'nde mehteran takımı eşliğinde yürüyen Canik Belediye Başkanı Osman Genç, vatandaşlara İstiklal Marşı'nın anlam ve önemini ifade eden bildiriler dağıttı. Öğrenciler tarafından Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda oluşturulan Türkiye haritası kareografisi ise büyük ilgi uyandırdı.

HER YIL COŞKUYLA KUTLUYORUZ
Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'ndaki etkinlikte Başkan Genç, 'Mehmet Akif, milli marşımız İstiklal Marşı'nda, çok zor şartlar altında verilen Milli Mücadele'nin büyüklüğünü, aziz milletimizin asil karakterini, cennet vatanımızın kutsallığını ve şehit kanlarıyla boyanmış ay yıldızlı al bayrağımızın yüceliğini anlatmıştır. Bugünkü etkinliğimizi Ay Yıldızlı Hizmet Binamızın önünde yapmak ise bizler için ayrı bir övünç kaynağı. Canik Belediyesi olarak göreve geldiğimiz ilk günden itibaren her yıl, Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günleri düzenleyerek o günkü atmosferin farkına varılmasını, İstiklal Marşı ve onun büyük şairinin gelecek kuşaklar tarafından daha iyi anlaşılmasını sağlamak için katkı sağlamaya çalışıyoruz' diye konuştu.

TÜRK MİLLETİ'NİN KODLARI BU MARŞTA
Başkan Genç, 'Türk milletinin geçmiş ve gelecek kodları bu marşın içinde gizlidir. İstiklal Marşı, istikbale dair verilen en kalıcı mesajın adıdır. İstiklal Marşı bu tarihi şahlanışın, onur ve gurur mücadelesinin parlak bir anıtıdır. Milli mücadelemizi, bağımsızlık tutkumuzu ve bayrak sevgimizi en güzel şekilde ifade eden marşımızda vurgulanan değerleri genç kuşaklara aktarmak ve öğretmek her vatan evladının vazifesidir. İnanıyorum ki, aziz milletimiz kendisine armağan edilen bu eşsiz marşın her bir kıtasını, her bir dizesini kalbinin derinliklerinde hissetmeyi sürdürecek; mısralarda yer alan ortak idealleri, ortak duygu birliğini ilelebet muhafaza edecektir' şeklinde konuştu.


GENÇLERDEN UNUTULMAYACAK ETKİNLİK
İlçede Mehmet Akif Ersoy'u Anma ve İstiklal Marşı'nın, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabulünün 95. yıl dönümünü etkinlikleri gün boyu sürdü. Karşıyaka Anadolu Lisesi'nin Canik Kültür Merkezi'nde düzenlediği İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma programı izleyiciler tarafından tam not aldı. Yer yer duygulu anların yaşandığı programda katılımcılar unutamayacakları bir gün yaşadı. Başkan Genç, İlçe genelinde düzenlenen 'Mehmet Akif'e Mektup' yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini verirken İmam-Hatip Lisesi'nde öğrenim gördüğü Edebiyat Öğretmeni Hasan Anayol ile hasret giderdi.
Düzenlenen etkinlilere Canik Belediye Başkanı Osman Genç'in yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları, İlçe Milli Eğitim Müdürü Haluk Melekoğlu, Okul Müdürleri, Öğretmen, Öğrenci ve çok sayıda vatandaş katıldı.