Samsun'un Tekkeköy İlçesi'nde hava kirliliği üzerine yapılan resmi açıklamaların aksine kamuoyunda oluşturulmaya çalışılan algının yatırım planlayan işadamları ile bölgedeki yabancı sanayicileri endişelendiriyor.

Tekkeköy'de son günlerde gündeme gelen hava kirliliği konusunda kamuoyunda başlayan tartışmaların, Samsun Valiliği tarafından yapılan açıklamalara rağmen farklı boyutlara taşınması çabalarından bölgedeki yabancı sanayiciler rahatsızlık duyuyor.

Samsun'a dışarıdan gelerek yatırım yaptıklarını ve sözkonusu ilçenin sanayi bölgesinde yer aldığını belirten yatırımcılar, "Kirlilik varsa yasalar gereğini yapar. Ancak, son günlerde ortaya konulan algı, hava kirliliği meselesinden (fabrikaları kapatın) meselesine dönüşmüştür. Ülkenin sanayiye ihtiyacı var. Vatandaşın da işe. Samsun'un en büyük sorunlarından biri işsizlik. Karadeniz'in en büyük şehri olan Samsun'un, gelişmesinde sanayinin büyük katkısı var. O yüzden de kirlilikte ortalama değerler üzerinden sözetmek gerekir. Yoksa, soba bacası bile havayı kirletir. Önemli olan yasal ölçülerde kalınmasıdır" dediler.