2015 yılı Şubat ayında başlayan 'Geleceğe Kulaç Atıyoruz' projesi kapsamında yüzme eğitimi alan 6 bin 400 ilkokul 2. sınıf öğrencisi bugün sertifikalarını Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun Valisi İbrahim Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın elinden aldılar.

'BÜYÜK YATIRIMLARIN SONUCUNU ALACAĞIZ'

2016 yılında 15-20 bin öğrencinin yüzme öğreneceğine inandığını belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 'Valimiz İbrahim Şahin Samsun'a atandığından kısa bir süre sonra bu eksikliği gördü. Yüzme sporunun çocuk yaşta başlatılması gereken ve alışkanlığının çocuk yaşta verilmesi gereken yüzmeyi ilköğretim çağındaki çocuklarımızla yüzme sporuna alışmayı sağlamaya yönelik olan girişimleri bugün meyvelerini veriyor. 2016 yılında 10 bin kişi hedeflenmiş 3 ayda 6 bin kişi yüzme öğrenmiş. 2016 yılı içerisinde 15 bin - 20 bin çocuğumuz yüzme öğrenecekler. Bu spor tesislerinde, devletimizin yaptığı bu büyük yatırımlarında sonucunu böylece alacağız' diye konuştu.

'HEM SEVİNÇLİ HEM DE HEYECANLIYIM'

Projenin çevre iller tarafından taklit edildiğini ifade eden Samsun Valisi İbrahim Şahin, 'Bugün bizim için çok mutlu bir gün. Gerçekten hem sevinçli, hem gururlu hem de heyecanlıyım. Çünkü 2014-2015 yılı ikinci çeyreğinde yani 2015 yılının Şubat ayında Geleceğe Kulaç Atıyoruz projesini başlatmıştık. 2015 yılında bin öğrenci diye hedef koymuştuk. 2016 yılında da hedefimizi 10 bin öğrencinin yüzme öğreneceği yönünde hedef koymuştuk. Şuana kadar da 6 bin 400 öğrencimiz yüzmeyi öğrendi. Bu hem gurur verici, hem de örnek niteliğinde bir uygulamadır. Bizim bu projemiz çevre iller tarafından taklit ediliyor hem de gelip izliyorlar. Bu proje kapsamında veliler çocuklarını buraya severek gönderiyorlar' şeklinde konuştu.

'BURADA OLİMPİYATLARDA ÜLKEMİZİ TEMSİL EDECEK ÖĞRENCİLERİMİZ OLABİLİR'

Yüzme öğrenen öğrencilerin içerisinden olimpiyatlara katılabilecek öğrencilerin olabileceğini belirten Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 'Bu güzel tesislerin hayata geçirilmesinden sonra en iyi şekilde kullanılması için harcanan çabalardan dolayı büyük bir gurur duyuyoruz. Samsun'a yaptığımız yatırımların ne anlama geldiğini, ülkemizin dört bir yanına yaptığımız spor yatırımlarının ne anlama geldiğini bugün burada görüyoruz. Bazen ne yapıldığını soruyorlar. Ne yapıldığını görmek için işte buraya bakmanız yeterli ama birde görmeniz gerekiyor. Dolayısıyla bu altyapı yatırımlarının, içerisinin doldurulmuş altyapı yatırımlarının ne anlama geldiğini hep beraber burada görüyoruz. Bu yıl koyduğumuz 10 bin hedefini inşallah aşacağız. Tüm ülkemizde farklı illerde yüzme havuzlarımızda, mekanlarımızda, bu spor tesislerimizde bu tür yatırımlarımıza ve çalışmalarımıza devam edeceğiz. Biz hep şunu söyledik, altyapı yatırımı yetmez, fiziki imkan yetmez, içini doldurmak gerekir. İşte bu da içinin doldurulduğunun, hizmet yapıldığının ve aynı zamanda neslimizin geleceğe çalıştığının ispatıdır. Ama fiziki altyapıyı yapmadan da bunların içini dolduramazsınız. Nice evladımız yüzmeyi öğrenip, bakarsınız aralarında uluslararası olimpiyatlarda ülkemizi temsil edecek olan Samsunlu ve Türkiye'nin dört bir yanından kardeşlerimizin olacağını ümit ediyorum' dedi.

Konuşmaların ardından Bakan Kılıç, Vali Şahin ve Başkan Yılmaz, yüzme eğitimi öğren ilkokul 2. sınıf öğrencisi 6 bin 400 kişiye katılım belgelerini verdiler.

Samsun Olimpik Yüzme Havuzunda yapılan törene ayrıca İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ercan Yaşin, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, kamu kurum ve kuruluş yetkilileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.