Samsun Eğitim Derneği (SED) Başkanı Emin Kırbıyık, yeni müfredatın eğitimdeki sorunları artıracağını savundu.

LAİKLİK YOK SAYILIYOR

Yeni müfredatın hoşgörü, sorgulama ve araştırmadan uzak, biat kültürüne önem veren yapıda olduğunu savunan Kırbıyık, "Çağın ihtiyaçlarına uygun olmayan, laiklik anlayışını yok sayan, öğrencileri dindar ve kindar nesil olarak yetiştirmeyi amaçlayan bir anlayış söz konusu. Devlet kontrolünde olmayan, cemaatlerde yurtlarda cihat kavramı öğretilirken, şimdi bu kavram tüm eğitim camiasına yayılmaya çalışılıyor. İnsanların yaşam tarzına karışan bir gençliğin önü açılıyor" dedi.

ATATÜRK KISITLANDI

Mustafa Kemal Atatürk'ün müfredatta kısıtlandığını dile getiren Kırbıyık, "Ulusumuzun doğuşunu oluşturan İstiklal Savaşı'nın, Liderimiz Gazi Mustafa Kemal'in kısıtlanması ancak işgal altındaki ülkelerde olur. İnsanın en temel hakkı olan yaşama hakkını yok sayan toplumlarda hatalar eksik olmaz. Papağanlaşmış nesiller yetiştireceğim diye ilim ve bilim yolundan, insan hakları yolundan , düşünce ve ifade özgürlüğü yolundan ayrılan toplumlarda elbet yanlışlar felaketler yıkımlar da eksik olmaz. İlim, bilim, akıl, mantık, vicdan bunun için gereklidir" diye konuştu.

ÇAĞA UYGUN OLMALI

Kırbıyık açıklamasında şu ifadelere yer verdi: , "Sorgulama yerine biat kültürüyle yetiştirilmiş nesil, demokrasi, bilim, sanat, ekonomi, gibi uluslararası anlamlarda rekabet edemeyecektir. Bu müfredatın çağa uygun laik, sorgulayıcı, araştırıcı, hoşgörülü hale getirilmesi talebimizdir."

Selin ÇETİN