2014 yılından bu yana Samsun İl Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapan Aytekin Girgin, Bakanlık Müşavirliği görevine atandı. Bu göreve ise Kütahya'da 4 yıldır İl Milli Eğitim Müdürlüğü yapan ve aslen Sinoplu olan Coşkun Esen getirildi.

Kütahya'da birçok başarılı projeye imza atan Esen, geçen sene yılın eğitimcisi ödülünü layık görülmüştü.

Samsun İl Milli Eğitim Müdürü olan Esen'in önümüzdeki günlerde yeni görevine başlayacağı belirtildi.

"BAKANLIĞIN TAKDİRİ"

Görev değişikliğini 'Milli Eğitim Bakanlığı'nın takdiri' olarak değerlendiren Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin "Bakanlığımızın takdiridir. Bizim için görev kutsaldır. Saygıyla karşılıyorum. Samsun'da önemli işler başardık. Türkiye'de ses getiren projelere imza attık. Gerek Bakanlığımızın gerekse Sayın Valimizin, Büyükşehir ve ilçe belediyelerimiz ile tüm kamu kurum ve kuruluşlarının destekleriyle, eğitim kadromuzun özverisiyle, yoğun tempoya aldırmadan, hiç vazgeçmeden ve durmadan işlerimizi başarıyla tamamladık' dedi.

Samsun'a yeni görevlendirilen Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen'i tebrik ettiğini belirten Girgin, 'Esen'e yeni görevinde başarılar diliyorum. Tüm çalışma arkadaşlarıma ve Samsun halkına ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.

COŞKUN ESEN KİMDİR?

Sinop'un Ayancık ilçesinde doğdu. İlk ve Orta Öğrenimini Ayancık'ta tamamladı. Lisans Eğitimini Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde tamamladı. Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde başladığı Yüksek Lisansını 'Eğitim Yönetimi ve Denetimi' alanında Dumlupınar Üniversitesinde tamamladı. İlk öğretmenlik görevine 1995 yılında İstanbul Gaziosmanpaşa ilçesinde başladı. Burada bir süre görev yaptıktan sonra, Sinop iline tayin edildi.

Sinop ili Ayancık ilçesinde çeşitli okullarda öğretmenlik ve okul yöneticiliği görevlerinde bulundu. 2003-2012 yılları arasında Ayancık Milli Eğitim Müdürlüğünde Şube Müdürlüğü görevinde bulundu. Ocak 2012 yılında Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü olarak görevlendirildi. Evli bir çocuk babası olan Coşkun Esen 11 Mart itibariye Samsun İl Milli Eğitim Müdürü oldu.