Edinilen bilgiye göre, Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Samsun Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde 3 ay süren çalışmalar sonucu 12 gün önce özel harekat polislerinin desteğiyle silahlı suç örgütüne yönelik operasyon düzenlemişti.

300 POLİS KATILDI

Samsun merkezli Bafra ve 19 Mayıs ilçesi ile İzmir'de 300 polisin katılımıyla 29 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda, organize suç örgütü lideri Samsun Bafralı Sedat Şahin'in adamı olduğu iddia edilen, suç örgütünün lideri olduğu ileri sürülen Eyüp A. ile birlikte toplam 29 kişi gözaltına alınmıştı. 6 gün önce Samsun Adliyesine sevk edilen 29 kişiden Eyüp A. ile birlikte 10 kişi tutuklanmış, 19 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

4 ADET DAHA TÜFEK ELE GEÇİRİLDİ

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığının bir üst mahkemeye yaptığı itiraz sonucu serbest kalan 7 kişi dün gece Samsun Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Bafra, 19 Mayıs ve Atakum ilçelerinde düzenlenen operasyonla yeniden gözaltına alındı. Gözaltına alınan 7 kişi ile birlikte 4 adet daha tüfek ele geçirildi. KOM Şube Müdürlüğündeki işlemleri tamamlanan B.Ş., B.K., S.İ., E.G., B.K., O.K.ile Ç.K. adlı kadın bugün Samsun Adliyesine sevk edildi.
13 gün önce yapılan operasyonda gözaltına alınan suç örgütü üyeleri ile birlikte 1 adet Kalaşnikof uzun namlulu silah, 1 adet İsrail yapımı Uzi marka otomatik silah, 1 adet İtalyan yapımı Agram 2000 adlı otomatik silah, 11 adet ruhsatsız tabanca, 5 adet pompalı tüfek, 3 adet kurusıkı tabanca, 1 adet havalı tabanca, 6 adet antika görünümlü tabanca, 1 adet havalı tüfek, 1 adet kasatura, 1 adet kılıç ve çok sayıda mermi ele geçirilmişti.