Eğitim-İş Samsun Şube Başkanı Rüstem Kara, aday öğretmenlerin baskı yoluyla yetkili sendikaya üye yaptırıldığını ileri sürdü.

Samsun'un Bafra İlçesi'ndeki İsmail Ahıskalı Mesleki Eğitim Merkezi'nde benzer bir durumla karşılaştıklarını ifade eden Kara, ''Aday öğretmenlerimize yapılan insanlık dışı uygulamalardan bir an önce malum sendikanın elini çekmesini istiyoruz'' dedi

YAZIKLAR OLSUN
Ahıskalı Mesleki Eğitim Merkezi'ne giden Bafra Eğitim Bir-Sen yöneticilerinin aday öğretmenlerle müdür yardımcısı odasında tek tek görüştüğünü ileri süren Kara, ''Malum sendika yetkilileri müdür yardımcısının makamına oturup, psikolojik baskıyla sendikalarına üye yapmaya başlamışlar. İnsan onuruna ve insan haklarına aykırı bu uygulamaların içinde olan başta Eğitim Bir- Sen Bafra Şube Başkanı Hamdi Yıldız olmak üzere diğer sendika yöneticileri ve ikna odası oluşumuna yardımcı olanlara; bu yetkiyi ve gücü nereden aldıklarını, hangi yasaya göre aday öğretmenleri ayaklarına çağırarak, tek-tek görüştüklerini açıklamaya davet ediyorum. Genç öğretmenlerimize bu olayı bu şekilde yaşatanlara yazıklar olsun. Öğretmenlerimize iktidar gücü ile yapılan bu gayri ahlaki zorla ve baskı ile üyelik işlemleri sendikal çalışma değil. Gitsinler öğretmen odalarında üye yapsınlar. Kapalı kapılar arkasında müdür odalarında ayağa çağrılarak yapılan üyelikler sendikal çalışma değil'' diye konuştu.

Zerrin SOMUNCU