Vezirköprü ilçesinin haftanın belli günlerinde bir araya gelen mahalle muhtarları Teberük Mahallesi'nde toplanıyor.

Muhtarların yanı sıra AK Parti İlçe Başkanı Halil İbrahim Doğan ve mahalle sakinleri de oyunu izlemek için katıldı.

Yöredeki 10 mahallenin muhtarının gelenekselleştirdiği sıra gecesinde yüzük oyunundan önce yemek yendi. Daha sonra iki gruba ayrılan muhtarlar çekişmeli ve heyecan içinde geçen oyunun oynanması için 6 adet mendil veya fes kullandı.

İzleyenlerin de iki gruptan birini desteklemesi ve taraf olduğu grupla beraber oyuna katılıyor olması hem oyuna hem sohbete ayrı bir neşe katarken bir de katip tutuldu.

Oyunda yüzüğü bulmak her zaman avantaj sağlarken, ortak karar vermek de büyük önem taşıyor. Oyun kurallarının açıklanmasından sonra gece geç saatlere kadar süren çekişmeli yüzük oyununu 151 sayıya ulaşan grup kazandı.

AK Parti İlçe Başkanı Halil İbrahim Doğan yüzük oyununun asırlardır Vezirköprü'de oynanan atadan gelme uzun kış gecelerinde oynanan bir oyun olduğunu, uzun gecelerde hoşça vakit geçirmenin yanı sıra muhtarlar ve vatandaşlar arasında birlik beraberlik ve yardımlaşma duygularına da katkıda bulunduğunu söyledi.

Ev sahibi Teberük Mahallesi Muhtarı Muharrem Hancı ( 57 ) ise, eskiden beri atalardan kalma oyunu oynayarak hem bir kültürün yaşatıldığını, hem de muhtarlar arasında samimi bir ortam oluştuğunu, mahalle sorunlarını beraber, yardımlaşarak çözme yönünde çalışıldığını, mahalleler ve vatandaşlar arasındaki huzura katkı sağladığını belirtti. Hancı muhabbet gereği yenilen tarafın, lokum, bisküvi, kaz, tavuk veya kuzu gibi ikramda bulunduğunu sözlerine ekledi.