Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Türkiye'nin 2023, 2053 ve 2071 vizyonu doğrultusunda hedeflediği başkanlık sistemi ve yeni anayasa konularına katkı sağlamak amacıyla Canik Belediyesi tarafından düzenlenen konferanslar serisi devam ediyor.

Konferanslar Serisinin dördüncüsünde 17 Mart Perşembe günü saat 19.00'da Canik Kültür Merkezi'nde Samsunlularla buluşacak olan Başbakan Başdanışmanı Mustafa Şen, "Yeni Anayasa Yolunda Sivil Toplum" konusunu anlatacak.

"KATKI VERMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ"

Yerel yönetim olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na Türkiye'nin hedeflerinin gerçekleşmesi konusunda katkı vermeye devam edeceklerini belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç, amaçlarının başkanlık sistemi ve yeni anayasanın gerekliliğinin vatandaşlar tarafından doğru ve iyi anlaşılmasını sağlamak olduğunu söyledi. Genç, "Konferanslar serimizin ilkinde AK Parti İstanbul Milletvekilimiz Sayın Metin Külünk 'Başkanlık Sistemi' konusunu, AK Parti MKYK Üyesi ve Anayasa Komisyonu Başkanı Sayın Prof. Dr. Mustafa Şentop da, 'Yeni Anayasa' konusunu anlattı. Yine önemli gazeteci ve yazarlar '7-28 Şubat Süreci' hemşehrilerimizle paylaştı. Başbakan Başdanışmanı Sayın Mustafa Şen ise 'Sivil Toplum' konusunu işleyecek" dedi.

"TÜM SAMSUNLULAR DAVETLİ"

Başkanlık sistemi ve yeni anayasa hakkında vatandaşların doğru bilgilendirilmesi gerektiğine inandığını dile getiren Genç, "Belediye olarak bizim görevimiz sadece yol, kaldırım, bina yapmak değildir. Ülkemizin ve milletimizin selameti için çalışan Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımıza belediye olarak imkanlarımız ölçüsünde destek vermeyi görev sayıyoruz. Düzenlediğimiz bu konferansların Yeni Türkiye'nin inşasında faydalı olacağına inanıyorum. Tüm halkımızı 17 Aralık Perşembe günü saat 19.00'da Canik Kültür Merkezi'nde Başbakan Başdanışmanı Sayın Mustafa Şen'in konuşmacı olarak katılacağı 'Yeni Türkiye Yolunda Sivil Toplum' konulu konferansa davet ediyorum" diye konuştu.