AK Parti İlkadım Gençlik Kolları üyeleri, sosyal sorumluluk projesi kapsamında insanları kan ve kök hücre bağışına yönlendirmek için kampanya başlattı. Kampanyaya destek veren AK Partili gençler ve STK'lar, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Türk Kızılayı otobüsünde kan ve kök hücre bağışında bulundu.

KAN BAĞIŞÇILARINA İHTİYACIMIZ VAR

Türk Kızılayı Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Muhsin Yıldırım, 'Kimin nerede ne zaman ne kadar kana ihtiyacı olacağını hiçbirimiz bilemiyoruz. Şunu biliyoruz ki her zaman birilerinin kana ihtiyacı var. Ülkemizde her 4 saniyede bir ünite kana ihtiyaç duyuluyor. Sağlık kuruluşlarında tedavi gören insanlarımızın da kan ihtiyaçlarının sorunsuz bir şekilde karşılanabilmesi için gönüllü ve düzenli kan bağışçılarına ihtiyacımız var. Aynı zamanda bugün ülkemizde 69 tane kök hücre nakil merkezinde tedavi gören ve bine yakın kök hücre bekleyen hastamız var. Bu insanlarımızın sıkıntılarını ortadan kaldırmak adına tüm toplumu gönüllü ve düzenli kan bağışçısı olmaya ve kök hücre bağışçısı olmaya çağırdığımız bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz' dedi.

BAFRALI FERAH BEBEKTEN ÇOK ETKİLENDİK

Bir farkındalık oluşturmak için böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirten AK Parti İlkadım Gençlik Kolları Başkanı Oktay Avcılar, 'Bugünkü projemizin amacı farkındalık oluşturmaktır. Bu farkındalıkla birlikte daha fazla insanı ilik nakli bağına teşvik etmek istiyoruz. Bu projemize başlarken İstanbul'da ikamet eden Bafralı Ferah bebeğin basına yansımasından çok etkilendik. Biz de gençlik kolları olarak bir şeyler yapmak zorunda olduğumuzu düşündük. Biz bugün bunun için ilk adımı attık. Bu ilk adım, son adım olmayacaktır. Bize destek veren herkese çok teşekkür ediyorum' diye konuştu.

TEŞEKKÜR ETTİ

AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Caner Göktepe de böyle bir sosyal sorumluluğu yaşattıkları için İlkadım Gençlik Kolları'na teşekkürlerini iletti. Kan bağışı kampanyasına Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, AK Parti İlkadım İlçe Başkanı Adnan Varol, gaziler, engelliler, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.