Samsunspor Teknik Direktörü Engin Korukır, yukarıdaki rakiplerini yakalamak için her maçtan kayıpsız dönmeleri gerektiğini vurguladı.

Deneyimli çalıştırıcı, "Göreve geldiğimizde alt sıralarla ilgili de sıkıntılarımız vardı. Onları atlattık. Yukarısı için her maç olmazsa olmaz. Karabük'ten de iyi bir sonuçla dönmeliyiz" dedi

BU FARKI BEKLEMİYORDUK
Kırmızı- Beyazlılarda Teknik Direktör Engin Korukır, Alanyaspor galibiyetini ve Karabükspor maçını değerlendirdi. Deneyimli teknik adam, "Dün maç oynadık bugün yine sahadayız. İnşallah izni haziran ayında mutlu bir şekilde yaparız. Yoğun tempoda bir maçın ardından cuma günkü maç için çalışmamız gerekiyor. Oynayanlar yorgunluğunu atacak, oynamayanlar eksik giderecek. Alanyaspor önünde iyi bir maç oynadık. Tempoluyduk. Ciddi ve iyi bir takımı yendik. Benim ligde en çok beğendiğimiz kadrolardan bir tanesi. Zor maç olacaktı. Ancak tempoyu yüksek tutup, erken goller bulduğumuz için bizim adımıza kolay oldu. Beklediğimiz bir galibiyetti ama farklı sonucu açıkcası beklemiyorduk. Oyuncularıma teşekkür ediyorum" diye konuştu.

ADALETLİ DAVRANIYORUM
Korukır, şöyle devam etti: "Tabiki iş bitmedi ve bitmiyor. Bu galibiyetlerin devamını getirmek lazım. Göreve geldiğimizde düşme potasıyla 2-3 puan fark vardı. Bu sıkıntıyı atlattık. Herkes bunu da düşünmeli. Eleştiriler olacaktır ama doğru eleştiriler olmalı. Ben bu oyuncularla sadece 2 saat idman yapmıyorum, 24 saat beraberiz. Kim oynar kim oynamaz en doğru kararı veriyoruz. Gönlüm arzu ediyorduki Alperen'i yarım saat oynatayım, Ersel'i ilk 11'de oynatayım. Ancak bu da ayrı bir yarış, kim hak ediyorsa o oynayacak. Adaletli davranıyorum. Bu konuda kimsenin kuşkusu olmasın. Güzel güzel yolumuza devam ediyoruz. Takımımız iyi, herkes iyi niyetli. Oyuncular da istiyor. Şanslıyımki iyi bir oyuncu grubuyla çalışıyorum. İnşallah daha iyisini de başaracağız."

ÖNEMLİ OLAN KRİZ YÖNETMEK
"Geçmişi çok irdelemem. Yanlış bir şeyler gittiki göreve bizi getirdiler. Bu futbolcuların emeklerini göz ardı etmemek lazım. Teknik direktörlükte kriz yönetmek çok önemlidir. Yıllardır bu ligde çalışıyorum. 24 yıldır bu ligdeyim. Yardımcı antrenör ve teknik direktör olarak. Ben ofansif oyuncularımı özgür bırakıyorum. Geldiğim günden bu yana golsüz maçımız yok. Bunun sonucunu alıyoruz. Ancak 6 da gol yedik. Yemememiz lazım. Bundan sonra olmazsa olmaz maçlarımız başladı. Yukarıdaki grubu yakalamak için ilk finalimiz olan Karabük'ten kötü dönmememiz lazım. İyi bir sonuçla dönmemiz lazım. Karabük'ü analiz edip gerekli çalışmaları yapıp, önlemleri alacağız. Nasıl kazanırız hesaplayacağız. İyi çalışacağız ve iyi olacak."

Selçuk KAYA