Samsun'da 18 Temmuz 2017'de başlayan 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları (Deaflympics) atletizm 400 metre yarışlarında Aydınlı Atletizm Antrenörü Burak Şevket Taş'ın sporcusu Yasin Süzen 47.03 derecesiyle rekor kırarak olimpiyat şampiyonu oldu.

24 Yıldır Kırılmayan Olimpiyat Oyunları Rekorunu Kırdı

Yasin Süzen, 1993 yılında 47.09'luk derecesiyle 24 yılıdır elinde bulunduran rekoru ABD'li Wendell Gaskin'den alarak uzun yıllar kırılamayacak rekorun yeni sahibi oldu. Ayrıca Yasin Süzen 1987 yılından bu yana kırılamayan Avrupa rekorunu da kırarak büyük başarıya imza attı. Yarışta, Japonya'dan Maki Yamada 48.10'luk derecesiyle gümüş, Ukrayna'dan Dmytro Rudenko ise 48.25'lik derecesiyle bronz madalyanın sahibi oldu.

Aydınlı başarılı Milli Takım Atletizm Antrenörü Burak Şevket Taş, 'Sporcumun olimpiyat oyunları ve Avrupa rekoru kırarak Türk Bayrağını göndere çektirmesi bizleri onurlandırdı. 24 yıldır kırılamayan olimpiyat oyunları rekorunu kırarak altın madalyanın sahibi olduk. Uzun süredir olimpiyat oyunlarına yoğun tempoda çalışıyorduk. Çalışmalarımızın meyvesini en iyi şekilde aldık. Bizlere sonsuz destek sağlayan Gençlik ve Spor Bakanlığına, Spor Genel Müdürlüğüne, İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanlığına ve Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne çok teşekkür ediyorum. Ayrıca birlikte ekip olarak çalıştığımız Teknik Kurul Başkanımız Salih Öztürk'e, Antrenörlerimiz Ayhan Ayata ve Ahmet Sekman'a teşekkür ediyorum. Elde etmiş olduğumuz başarıyı ülkemize armağan ediyoruz' ifadelerini kullandı.

İl Müdürü Çeker Tebrik Etti

Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker, 'Daha önce rekor kırarak dünya şampiyonu olan, ardından Samsun'da devam eden 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat oyunları 400 metre yarışında 47.03'lük derecesiyle hem olimpiyat oyunları hem de avrupa rekorunu kırarak ülkemize büyük gurur yaşatan, altın madalya kazanarak Türk Bayrağımızı göndere çektiren Yasin Süzen'i canı gönülden tebrik ediyorum. Büyük emekler vererek yetiştiren ve başarılarında büyük katkısı olan Aydınlı Atletizm Antrenörümüz Burak Şevket Taş'ı da başarısından dolayı tebrik ediyorum. Uluslararası şampiyonalarda ülkemizi daha birçok şampiyonluklar yaşatacaklarını inanıyorum' dedi.