14 Mart Tıp Bayramı kutlamaları dolayısıyla Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Tıp Fakültesi'nde program düzenlendi.

OMÜ Tıp Fakültesi Dekanlık Binası Pembe Salon'da düzenlenen programa; Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Köksal, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, OMÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sevilhan Mennan ve Prof. Dr. Bünyamin Şahin, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Başoğlu, Samsun Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Fatih Özkan, Samsun Baro Başkanı Av. Kerami Gürbüz, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

MERKEZ KONSEYİNE UYARI

Programda konuşma yapan Samsun Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Fatih Özkan, "Bir asır önce emperyalizme karşı savaşan ve Cumhuriyeti kuran kadrolar içinde yer alan tıbbiyeliler emperyalist güçlerin uşağı ve taşeronu bölücü terör örgütlerine karşı bugün de aynı heyecanla ülkemizin birlik ve beraberliği için görev başındadır. Tarihimize tıbbiyeliler adını altın harflerle kazıyan o günün hekimleri ve hekim adaylarında olduğu gibi bugün de hekimlerimiz savaşta ve afetlerde görevlerini en iyi şekilde yapmaktadırlar. Cumhuriyet değerlerinin bölgenin yitirdiği etnik ve mezhep çatışmalarına karşı güvence olduğunun bilincindeyiz. Tüm uyarılarımıza rağmen, bu bilinçte olmayan ve etnik bölücü unsurların etkisi altında kalan merkez konseyini bir kez daha uyarıyoruz. Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi'nin aksine Samsun Tabip Odası olarak teröre karşı ulusça verilen mücadeleyi desteklediğimizi ve terör eylemlerinin biran önce bitirilmesi talebimizi ilan ediyoruz" dedi.

KÖKSAL: "DİMDİK AYAKTAYIZ"

14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Köksal, 'Bugün 14 Mart 2016, tıp öğrencilerin işgale başkaldırısının 97. yılı. Ezelden beri hür yaşamış milletimizin işgale boyun eğmeyeceğini haykırdığı ve tıbbiye öğrencilerinin yaktığı bağımsızlık meşalesinin yıl dönümündeyiz. İşgale karşı bağımsızlık mücadelesinin gizli adı oldu 'Tıp Bayramı'. Bu milletin hekimleri, bu milletin yeniden dirilişi için o gün nasıl kenetlendi ise bugün de büyük ve güçlü Türkiye idealimize her zamankinden daha çok bağlı olduğumuzu, hekimler olarak bütün dünyaya ilan ediyoruz. Unutulmamalıdır ki, biz hekimler ve sağlık çalışanları, insan hayatının kıymetini en iyi bilen insanlarız. Bir canı kurtarmayı, bütün insanlığı kurtarmakla eşdeğer sayan anlayışın sahipleri olarak gece gündüz insanımızın sağlığı için hizmet sunuyoruz. Dün başkentimizde hasta olmasın diye üzerine titrediğimiz insanlarımızı, masum canları, alçakça bir saldırıda kaybettik. Sağlık ailesi olarak acımız sonsuz. Saldırıda yaralanan insanlarımızı hayatta tutabilmek için bütün gücümüzle çalışıyoruz. 14 Mart 1919'da kadim başkentimiz İstanbul'u işgal etmeye kalkanlara karşı direnen tıbbiyelilerden miras kalan milli ruhu hiçbir güç söndüremeyecektir. Bugün Türkiye'nin dört bir yanında çalışan hekimler olarak milletimizin birliğine ve ecdadımızdan miras aldığımız bağımsızlık ruhuna büyük bir onurla sahip çıkacağımıza söz veriyoruz. Terörün; huzurumuzu kaçırmasına, milli birliğimizi nifak tohumları saçarak bozmasına fırsat vermeyeceğiz. Sağlık çalışanları olarak insanlık katillerini lanetliyoruz. Teröre kurban verdiğimiz insanlarımızı rahmetle anıyoruz. Milletimizin başı sağ olsun. Çanakkale ruhu ile nasıl işgalci zihniyete karşı durdu isek bugün aynı ruhla teröre karşı duruyoruz. Biz hekimler her zaman milletimizin yanında olduk Çanakkale'de vardık, dünde oradaydık ve bu günde yaralılarımızın yanındayız. Her zaman milletimizin yanında onlara uzanan el olacağız. Biz buradayız... Dimdik ayaktayız. Tüm tıp camiasının 14 Mart Tıp Bayramını kutluyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, meslekte 30-40-50-55. yılını doldurmuş doktorlara plaket takdim edildi.