Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi 2016 yılı Mart ayı 6. birleşimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz başkanlığında, meclis salonunda gerçekleşti. 47 gündem maddesinin oybirliği ile kabul edildiği oturumda Başkan Yılmaz, Ankara'da yaşanan bombalı saldırıyı lanetledi.

ALLAH BELALARINI VERSİN
Ankara'daki saldırının tekrar yaşanmamasını dilediğini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ''Ülkemiz çok hain bir saldırı ile karşı karşıya kaldı. Bu hain saldırıyı nefretle kınıyorum ve lanetliyorum. Allah hepsinin belasını versin. Huzurlu bir şehir olan Samsun'umuzda rabbim bizim ve ülkemizin huzurunu bozmasın'' diye konuştu.
Yılmaz daha sonra belediye çalışmalarıyla ilgili belediye meclisi üyelerine bilgi verdi.

AYNİ YARDIM SUİSTİMAL EDİLİR
Türkiye dışından gelip Samsun'a yaşamaya başlayan sığınmacılara Büyükşehir Belediyesi'nin her türlü ayni ve nakdi yardımı yapması teklifini içeren maddede çekinceleri olduğunu ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) meclis üyesi Mustafa Tüfek, ''Bana göre nakdi yardım konusu sıkıntılı. Çünkü bu yardım belediyelere has bir olay değil. Zira sığınmacıların yardım bütçesi merkezi bir kanaldan idare edilmeli ki, bu sığınmacılar tarafından suistimal edilmesin. Örneğin Diyarbakır veya Mardin belediyeleri bu eyleme başvurduğunda daha çeşitli sonuçlar ortaya çıkabilir. Bu yardımlar yapılırken, nakdi yardımdan ziyade ayni yardım yapılmasının daha uygun olduğunu düşünüyorum'' diye konuştu.

Zerrin SOMUNCU