Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kızılay Meydanı'ndaki hain saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu, "Terörist veya teröristlerin üzerinde hala incelemeler devam ediyor, cesetleri üzerinde de DNA çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. Dün ve bugün yapılan çalışmalar neticesinde bu hain saldırının kaynağı açık bir şekilde tespit edilmiştir. En kısa sürede çok net bir şekilde fail ve arkasındaki güçler ortaya konacak, tespit edilecek. Şu ana kadar 11 gözaltı yapıldı, bütün bir network, bütün ağ ortaya çıkarılıyor. Onun için şu anda elimizde olan bilgileri paylaşırken son derece teenni ile davranıyoruz. Çünkü hala üzerinde çalıştığımız ve ortaya çıkarılması gereken bir cinayet şebekesi var, bir terör şebekesi var" dedi.

'BAŞIMIZ HER ZAMAN DİK'

Davutoğlu, terör odaklarına karşı mücadelenin kararlı bir şekilde sürdüğünü belirterek, "Bu terör örgütlerini yurtdışında birbirinden ayırarak davranan uluslararası çevrelere de sesleniyorum. Nasıl dün Ankara'da şehit düşen vatandaşlarımızın hepsi bu ülkenin ayrılmaz eşit vatandaşlarıysa, bundan sonra da biz herhangi bir şekilde ayrımcılığa izin vermeyeceğiz. Teröre karşı işbirliği bütün dünyanın gözetmesi gereken bir ilkedir" diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu, "Yüreğimizin ateş gibi yanıyor olması bu mücadelede kararlılığımızı kesinlikle etkilemeyecektir. Dayanışma için gelen Bahçeli'ye de teşekkür ediyorum" dedi.

Bu bir siyasi parti meselesi değildir" diyen Davutoğlu, "Bu her şeyden önce insanlık meselesidir. Bu canların hangi yurt köşesinden olduğu önemli değil, insan olduğu önemli. Biz insanımıza sahip çıkacağız. Biz, ülkemizin her karış toprağına sahip çıkacağız. Başımız her zaman dik, her zamankinden vakur olmak durumundayız" şeklinde konuştu.