KOÇ (21 mart-19 nisan)

01-03 Mart çevre bağlantılarınızın size olumlu döneceği tarihler. Belki de geçtiğimiz ay karşılaştığınız, tanıştığınız ve beraber iş yapmayı düşündüğünüz kişilerle harekete geçeceksiniz. Aradığınız bağlantılar ve destekler karşınıza gelecek.

05 Mart'tan sonra iletişiminizde geri çekilmeler oluşabilir. Biraz yalnız kalmayı arzulayacağınız bir döneme giriş yapıyorsunuz. Bu dönemi bir hazırlık dönemi olarak görmeli ve fikirlerinizi iyi bir projeye dönüştürecek içsel ilhama kulak vermelisiniz. İletişiminizde biraz yavaşlamalar ve kısılmalar görülebilir.

06 Mart'ta geleceğinize yönelik bazı işlerinizde sıkıntılar ve sorunlar yaşamaya açık olacaksınız. Yine 06 Mart itibarıyla seyahat, yabancılarla ilişkiler, dış ticaret, eğitim, medya, yayıncılık ve yasal konularda mücadeleniz ve girişim cesaretiniz artmaya başlayacak.

07-08 Mart'ta işinizde yeni açılmalar, fırsatlar karşınıza gelebilir, güçlü insanlardan alacağınız fayda ve güçle işinizde kimliğinizi güçlendireceksiniz.

09 Mart'ta tam bir güneş tutulması devreye girecek. Bu tutulma sizin kadersel alanınızda gerçekleşiyor. Kontrolünüz dışında gelişecek şeylere karşı tedbirli olmalısınız. Hesapta olmayan, beklenmedik gelişmeler canınızı sıkabilir. Şartları zorlamadan olayları biraz akışına bırakarak hareket etmelisiniz. Yeni projelere ve atılımlara girmek için de iyi bir dönem olmayacak. Sağlığınıza bu tutulma zamanı çok dikkat etmelisiniz.

11-20 Mart günlerinde fikirlerinizde ve bağlantılarınızda gerçekçi olamayacaksınız. Bir yandan yaratıcılığınız ve fikir üretkenliğiniz yüksek olabilir.

12 Mart itibarıyla biraz sosyal ortamlardan uzaklaşabilirsiniz. Gerek ilişkinizden, gerekse sosyal hayatınızdan kendinizi soyutlayabilirsiniz. Aşk hayatınızda olan biteni gözlemlemelisiniz. Hayatın anlamını sorgulayacak ve yalnız olmaktan 3 haftalık bu süreç içerisinde daha keyif alacaksınız.

14 Mart - 25 Mart tarihinde de ilişkilerinizde sıkıntılara ve sorunlara açık olacaksınız. Kalıcı ve net olmayan ilişkilerinizde bozulmalar ve sorunlar su üstüne çıkabilir.

İş hayatınızda 15-16 Mart'ta keyfinizi arttırabilirsiniz. Yeni fikirler ve projeler, kafanızdaki düşüncelerin size yeni anlamlarla geriye dönmesi söz konusu.

20 Mart itibarıyla güneş sizin burcunuza geçiyor. Bu tarihten sonra düşük hissettiğiniz enerjinizde yükselme görecek, fiziki olarak kendinizi iyi hissetmeye başlayacaksınız.

23 Mart'ta parçalı bir ay tutulması oluşuyor. Bu tutulma sizin ilişkiler ve evlilik evinizi etkiliyor olacak. Bu günlerde ilişkinizle ilgili konularda hızlı ve beklenmedik gelişmeler altında olacaksınız. Mevcut birlikteliğinizde gerekli uzlaşmalar ve diplomasi yapılmazsa ilişkileriniz riske girebilir. Yine bu etki ortaklaşa işleriniz için de geçerli olacak. Partnerinizin hayatında büyük değişimler ve olaylarda söz konusu olabilir. Tam da bu tutulma sırasında meydana gelen jüpiter- satürn karesi, bu tutulmayı daha da önemli bir hale getiriyor. Başka bir şehre veya yere taşınma gibi bir planınız varsa bu size yaramayabilir zira bazı işlerinizde kısıtlamalar ve daralmalar söz konusu olacak. Yine evliliğinize, evlilik adımlarınıza, ilişkilerinize bu tutulma ve sonrasında çok dikkat etmelisiniz.

25-26-30-31 Mart'ta işleriniz için yeni çıkışlar, hırslı yapınızla işlerinizi toparlama gibi durumlar söz konusu. Konuştuklarınızı uygulama aşamasına sokabilir, gerekli bilgiyi ve gücü kendinizde ve beraber çalıştığınız kişilerde bulabilirsiniz.