Halk oyunları gösterisi, yağlı pehlivan güreşleri, konser ve sünnet şöleni gibi etkinlerle izleyenleri eğlenceli bir haftaya hazırlayan Ladik Belediyesi, 2-4 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek Geleneksel Akdağ Kültür ve Sanat Etkinlikleri için tüm hazırlıklarını tamamladı.

RENKLİ ETKİNLİKLER

Geleneksel Akdağ Kültür ve Sanat Etkinlikleri birinci gün programı saat 21:00'de ilçe meydanında Azerbaycan Halk Oyunları gösterileri ile başlayacak. Şenliğin ikinci gününde saat 09:00'da Ladik Er Meydanı'nda pehlivanların mücadeleleri güreş severlerle buluşacak. Başpehlivanın belirleneceği Ladik Yağlı Pehlivan Güreşleri'nin finalinin ardından saat 21:00'de ilçe meydanında ünlü sanatçı Murat Başaran'ın da yer aldığı Aslı Kökçe, Betül Çağlar ve Murat Ateş gibi ses sanatçılarıyla izleyenlere havai fişek gösterisi eşliğinde unutulmaz bir konser verilecek.

YEMEK İKRAMI YAPILACAK

Şenliklerin son gününde ise belediye ve kaymakamlık işbirliğiyle sünnet ettirilen 48 çocuğa saat 10:00'da şehir turu attırılıp, ilçe meydanında hediyeleri verilecek Ardından saat 12:00'de Kule Dibi Aile Çay Bahçesi'nde yemek ikramı yapılacak.

HER ŞEY LADİK İÇİN

Halkın özlediği sosyal ve kültürel etkinlikleri sunmaya çalıştıklarını ifade eden Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı, 'Gayretlerimiz, hizmetlerimiz her şey Ladik için. Maalesef ülke olarak geçirdiğimiz sıkıntılı süreçlerden dolayı ara verdiğimiz eğlenceli aktivitelere tekrar başlayarak doludizgin devam etmek istiyoruz. Sosyal belediyecilik anlayışı gereği halkımızın özlediği kültürel etkinliklere ağırlık vererek bu yaz mevsimini dolu dolu geçireceğiz. Ladik 3 gün boyunca eğlencenin tadına varacak. Belediyemiz tüm hazırlıkları hemen hemen tamamladı. Tüm vatandaşlarımızı ilçemize davet ediyorum. Allah nasip ederse, neşeli bir hafta geçireceğimize inanıyorum' diye konuştu.