Türkiye ile Azerbaycan arasında beşincisi düzenlenen Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Toplantısı sonrası mevkidaşı İlham Aliyev'le ortak basın toplantısı düzenleyen Erdoğan, Ankara'daki terör saldırısıyla ilgili "Hesap soracağız" dedi.

Erdoğan, 'Pazar günü düzenlenen saldırı tüm Türkiye'ye, 79 milyonun tamamına yapılmış bir saldırıdır. Bu saldırıyla terör örgütü cani ve alçak yüzünü bir kez daha göstermiştir. Saldırının hedefi milletimiz arasına korku salmak, Türkiye'yi hedefinden, kutlu yürüyüşünden, iddialarından vazgeçirmektir. Ama bunu asla başaramayacaklardır, bu mümkün değildir. Masumların kanları üzerinden hesap görmek isteyenler Türkiye'ye asla diz çöktüremeyecek, aksine kendileri diz çökecek. Teröre destek vermeyi, teröriste perde olmayı özgürlük diye sunanlar, daha cenazelerimiz defnedilmeden siyasi rant peşinde koşanlar bu kardeşlik mesajından gerekli dersi almalıdırlar. Bu tür hadiseler ve verilen tepkiler meselenin mekan birlikteliği değil, asıl olanın bir ruh ve gönül birlikteliği olduğunu açıkça ortaya koyuyor' dedi.

Azerbaycan'a da teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Bugün burada Yüksek Düzeyde Stratejik Toplantısının hem bu olay karşısında birlikte gücümüzü dayanışmamızı göstermek, ulusal uluslararası bütün terör eylemlerine karşı birlikteliğimizi göstermeleri bakımından Ankara'mızda olmasını çok çok manidar buluyorum. 'İki devlet bir millet' anlayışının bir tezahürü olarak görüyorum' ifadelerini kullandı.

AZERBAYCAN'DAN TAM DESTEK

Konuk cumhurbaşkanıysa, Azerbaycan olarak Türkiye'nin yanından olduklarını ifade ederek, 'Ankara'daki alçak terör saldırısı nedeniyle Azerbaycan halkı ve devleti adına Türk halkına başsağlığı mesajı vermek istiyorum. Allah rahmet etsin, akrabalarına sabır versin. Biz bu terörü şiddetle kınıyoruz. Türk halkının yanındayız. Bizim birliğimiz ebedidir. İyi günde de kötü günde de birbirimizin yanındayız. Türkiye'ye karşı yapılan saldırının hiçbir etkisi olmayacak. Bu Türkiye'yi hak yolundan döndürmez, darbe vuramaz' dedi.

TOPLANTIYA DAMGA VURAN KUCAKLAŞMA

Toplantının sonunda ise iki kardeş ülkenin kardeş liderlerinin duygusal kucaklaşması vardı.