Kitapçıkta Tacettin Dergahı'nın önemi, İstiklal Marşı'nın anlamı, Mehmet Akif'in Hayatı, Çanakkale Zaferi, Çanakkale Cephesi'nin Açılma nedenleri, Seyit Onbaşı, Nusrat Mayın Gemisi hakkında bilgiler ve savaşa etkisi, 57. Alay'ın kahramanlıkları ve önemi, Çanakkale Türküsü ve hikayesi, Çanakkale Savaşı hatıraları, şiirler, görseller, Kınalı Ali'nin hikayesi ve annesinin yazdığı mektup, Mehmet Akif Ersoy'un Çanakkale şehitlerine isimli şiiri, Çanakkale Türküsü ve hikayesi, Çanakkale Zaferi'nde verilen kayıplar, Mehmetçiğin savaş sırasındaki yemek listesi yer alıyor.

Dağıtımı yapılan kitapçık, öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü. Öğrencilere dağıtılan kitapçıkların, dağıtım bitirilmeden okunmaya başlandığı gözlendi.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 'Ülkemizin her yerinde ve ilçemizde çok anlamlı programlar yapılmaktadır. Belediyemizce düzenlenen Tarihçi-Yazar Yavuz Bahadıroğlu'nun konuşmacı olarak katıldığı Çanakkale Deniz Savaşı ve istiklal şairimiz Mehmet Akif'i konu alan 'İki Destan' isimli konferans programı düzenledik. Şehitlerimizi, gazilerimizi andık. Bu anlamda yine Bafra Belediyesi olarak Çanakkale ruhunu gençlerimize en iyi şekilde anlatmak bakımından bir kitapçık hazırladık ve öğrencilerimize dağıttık. Şuna inanıyorum ki, yapılan her program ve çalışma, atalarımızın çok büyük fedakarlıklar göstererek bizlere emanet ettiği bu topraklarda yaşayan biz emanetçilerine ve gençlerimize Çanakkale ruhunun nesilden nesillere aktarılmasına katkı yapacaktır. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Çanakkale Şehitlerimizi ve tüm şehitlerimizi rahmet, minnet, saygı ve şükranla anıyor, gazilerimize en içten saygılarımı sunuyorum' dedi.