AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Türkiye'nin üretimde ikinci büyük, altyapı bakımından da en teknolojik alüminyum kablo entegre tesislerini 110 milyon liralık yatırımla Samsun'a kazandıran Borsan'ın Yılka Kablo Fabrikası'nı ziyaret etti.

Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hacı Ahmet Ölmez, Haber Medya Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Necdet Uzun Medya, Borsan Kablo Genel Müdür Yardımcısı Osman Polat, Borsan Kablo Satın Alma Müdürü Hande Yirmibeşoğlu, Borsan Kablo Aydınlatma Ürün Müdürü Kahraman Çağlayan tarafından karşılanan Köktaş, fabrikayı gezerek yöneticilerle ve işçilerle sohbet etti.

BORSAN TÜRKİYE'Yİ AŞTI


Borsan'ın Samsun'a yaptığı yatırımlarla ve dünya piyasasındaki pazar payı ile her zaman gurur duyduğunu ifade eden Köktaş, ''Borsan, Samsun için bir marka. Borsan Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez ve yardımcısı Hacı Ahmet Ölmez'e yalnız Samsun'a değil ülkemize üreten, istihdam sağlayan, ihracatla birlikte ülkeye döviz sağlayan bir marka yarattıkları için teşekkür ediyorum. Nakışçı hassasiyetle ürettikleri ürünlerin, yurt dışında nihai kullanıcısına kadar ulaştırmaya gayret gösterenlere çalışanlarına da teşekkür ediyorum. Şehirlerin ve ülkelerin markaları olmalı. Raflara girdiğinde o markayla istenmeli. Borsan artık Türkiye sınırlarını aşmış, dünya markası olma yolunda hızlı bir şekilde ilerliyor'' diye konuştu.

AÇILIŞ GÖRKEMLİ OLACAK
Borsan'ın, 40 bin metrekarenin üzerindeki yeni fabrikası Yılka Kablo ile daha çok ürünle daha fazla ihracat yapacağını kaydeden Köktaş, ''Bir ara sanki, Samsun'un dışında yatırımlarımıza devam edelim gibi bir düşünce hasıl oldu. Ama son anda hem sadakatli, hem de Samsun şehrine ayrı bir sevgisi olduklarından taşınacakları yerdeki fabrikayı da buraya getirdiler. Yine Samsun markası olduklarını kanıtladılar. Kendilerine başarılar diliyorum, tebrik ediyorum. Gelecek ay içerisinde de yurtdışından gelecek konuklarıyla, distribitörleriyle birlikte kendilerine yakışır biçimde görkemli bir açılış da gerçekleşeceğiz'' dedi.

Zerrin SOMUNCU