Anadolu'nun köklü kulüplerinden olan ve birinci ligde bir dönem şampiyonluk yarışına giren Kocaelispor, Bölgesel Amatör Lig 12. Grup'ta şampiyonluğunu ilan etti. Aynı ligde yer alan ve şampiyonluk mücadelesini birlikte sürdürdüğü Kocaeli takımlarından Gebzespor'un evinde Güngörensporla golsüz berabere kalmasının ardından Kocaelispor'un şampiyonluğu kesinleşti. Şampiyonluğu kesinleşen Kocaelispor, 11. Grup lideri ile oynayacağı Play-off maçını da kazanması halde 3. Lig'e yükselecek.
3. LİG İÇİN BİR MAÇ KALDI
Sahasında oynadığı maçlarda Spor Toto Süper Lig takımlarının seyirci ortalamalarının bile üzerinde seyirci oranı ile mücadele eden Kocaelispor, son olarak 13 Mart Pazar günü evinde oynadığı Edirnespor maçında berabere kalmıştı. BAL Ligi 12. Grup'ta 49 puanla lider olan ve 14 haftadır yenilmeyen Kocaelispor, bir üst lige çıkmak için lig bitiminde BAL 11. Grup şampiyonu olacak takımla tarafsız bir sahada karşılaşacak. Profesyonel liglerde mücadele etme hasreti çeken Kocaelispor ilk Play-off maçını kazanması ihtimalinde direkt 3. Lig'e çıkmaya hak kazanacak.
MUHTEMEL RAKİPLER
Kocaelispor ilk Play-off maçını kazanamaması durumunda ise 9 ve 10. Grupların Play-off oynayan ve yenilen takımları ile bir maç daha yaparak 3. lig biletini kazanmaya çalışacak. Kocaelispor'un muhtemel rakiplerinin ise şöyle olması bekleniyor; Sultangazispor, Alemdağspor, Mudanyaspor veya Beşyüzevlerspor.
KOCAELİSPORLULAR SAKARYASPOR'LA MÜCADELEYİ BEKLİYOR
Öte yandan bölgesinde rekabet içinde olduğu ve maçları derbi havalarında geçen Sakaryaspor'un da 3. ligde olması Kocaelispor taraftarlarının, takımlarını 3. ligde görme isteklerini biraz daha arttırıyor. Sakaryaspor'da mücadele ettiği 3. Lig 2. Grup'ta 43 puanla 7. sırada bulunuyor. Sakaryaspor'un da üst lige çıkamaması durumunda Kocaelispor'un 3. lig biletini aldığında futbol severler 3. ligde büyük bir çekişmeye daha tanık olacaklar.