Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Samsun Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi sporcuları, Antalya'da katıldığı Ümitler Judo Avrupa Kupası müsabakalarında 2 bronz madalya kazandı. Bakan Kılıç, "TOHM projesi ülke sporunun gelişmesi adına büyük önem taşıyor. Biz de bakanlık olarak üzerimize düşeni yapıyoruz" dedi

2 BRONZ MADALYA
Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 2 yıl önce Samsun'da faaliyete geçirdiği Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) çalışmalarını tüm hızıyla sürdürürken, çeşitli turnuvalarda da kendilerini test ediyor. Son olarak Avrupa Judo Federasyonu faaliyetleri arasında yer alan ve Antalya'da düzenlenen Ümitler Avrupa Kupası müsabakalarına katılan Samsun TOHM'lu sporcular, ilk ciddi sınavlarında göz doldurdu. 66 kiloda Eren Aksoy ve 90 kiloda Emrullah Uçar ile 2 bronz madalya kazanan sporcular, gelecek adına umut erdi.

YATIRIMLAR SÜRECEK
Geleceğin olimpiyat şampiyonlarının TOHM'larda yetiştiğini belirten Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Ülke sporu için büyük öneme sahip olan TOHM'un Samsun ayağında çalışmalar aralıksız sürüyor. Sporcularımız, geleceğin şampiyon isimleri olma hedefiyle 2020 ve 2024 olimpiyatlarına hazırlanıyor. Bu bilinçle sporun her alanında yatırımlarımıza tüm hızıyla devam edeceğiz. Ülkemize madalyalar kazandıracak sporcuların yetişmesinde emek harcayan antrenörlerimize ve sporcularımıza teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.