Gelecek yıl 18-30 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek oyunlar öncesinde Samsun'da bu yıl içinde İşitme engelliler dalında masa tenisinden plaj voleyboluna kadar birçok dünya şampiyonası düzenlenecek.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye'nin uluslararası spor organizasyonu düzenleme konusundaki tecrübesinin önemine dikkat çekti. Samsun'un 2016 yılı içerisinde işitme engelliler spor dallarına ait birçok önemli organizasyona ev sahipliği yapacağını vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç, 'Dünya Masa Tenisi Şampiyonası, Dünya Plaj Voleybolu Şampiyonası ve Dünya Mücadele Sporları Şampiyonası, Samsunumuz'da düzenlenecek. Bu yıl içerisinde düzenleyeceğimiz söz konusu şampiyonalar, 2017'deki dev organizasyon için de prova niteliği taşıyacak' dedi.

'ÜÇ ŞAMPİYONA DA 18-24 TEMMUZ TARİHLERİ ARASINDA DÜZENLENECEK'

Bakan Çağatay Kılıç, üç şampiyonanın da 18-24 Temmuz tarihleri arasında düzenleneceğini belirtirken, 'Bu sayede aynı tarihler arasında farklı dallardaki birçok farklı şampiyonaya aynı tarihlerde ev sahipliği yaparak organizasyon düzenleme konusundaki tecrübemizi ve kalitemizi bir kez daha gösterme fırsatını yakalayacağız. Samsunumuz, bu organizasyonlar sayesinde gelecek yıl için de önemli bir deneyim kazanacak' diye konuştu.

BİNLERCE SPORCU BU YAZ SAMSUN'DA BİR ARAYA GELİYOR

Bu yılın Temmuz ayı içerisinde üç dünya şampiyonasına birden ev sahipliği yapacak Samsun'a, işitme engelliler dünyasının önde gelen sporcuları gelecek. Toplam 36 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilecek Dünya Masa Tenisi Şampiyonası'nda 300'e yakın sporcu mücadele verecek. 34 ülkeden yaklaşık 120 sporcunun yer alacağı Dünya Plaj Voleybolu Şampiyonası'nda ise milli takım altın madalya için ter dökecek.

Toplam 25 milli sporcunun yer alacağı Dünya Mücadele Sporları Şampiyonası'nda ise 16 ülke sporcusu madalya kürsüsü hedefiyle yarışacak.