Batılı devletlerin teröre destek verdiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Terör olaylarının arkasında yatan gerekçe Türkiye'nin zayıf duruma düşürülmesidir. Batı dünyası terör örgütlerine yataklık yapıyor. Filanca örgütü terör örgütü yapman benim için önemli değil. Onları yok etmek için ne yapıyorsunuz. Bunlar bu parasal kaynakları nereden buluyorlar. Bizi bunları biliyoruz. Bunları belgeleri ile ispatladık ama ne bir ses bir nefes var bunların yaptıkları 'baban öldü başın sağolsun" diyor.

Dün akşam Feyenoord taraftarlarının mültecilerle ilgili görüntüleri hakkında da konuşan Erdoğan, "Bugün televizyonlarda izlemişsinizdir. Atletico Madrid'le maç oynamaya geliyorlar taraftarlar mültecilere çok çirkin bir şekilde para atıyorlar bu batıda vardır. Türkiye'de yoktur" ifadelerini kullandı.

"GÖK KUBBE BAŞIMIZA YIKILACAK"

Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı: "Bugün gönül birliğimizin paramparça edilmesine razı olmayacağız. 'Durun kalabalıklar, bu cadde çıkmaz sokak. Haykırsam kollarımı makas gibi açarak. Durun, durun, bir dünya iniyor tepemizden, Çatırdılar geliyor karanlık kubbemizden' diyor Necip Fazıl Kısakürek.

Biz de uluslararası topluma diyoruz ki eğer bu zulmü durdurmazsanız gök kubbe başımıza çökecek Biliyoruz ki bu bir imtihan rabbim bize bu imtihandan alnımızın akıyla çıkmak nasip etsin'