Tekkeköy ilçesinin Büyüklü Güzelyurt Mahallesi'nde, Hasan A.'nın askere gitme eğlencesinde tabancayla havaya ateş açıldı. Bu sırada 53 yaşındaki Kasım Çakmak, merminin sol göğsünün altına isabet etmesi sonucu ağır yaralandı. 112 Acil Servis ekipleri tarafından Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Çakmak, ameliyata alındı.

Jandarma yaptığı araştırma sonucu, hastanede yoğun bakım servisinde tedavi altına alınan Kasım Çakmak'ın da eğlencede tabancayla havaya ateş açtığını tespit etti. Jandarmaya görgü şahidi olarak ifade verenler yaralı şahsın tabancayla havaya ateş açtıktan sonra silahı beline koyarken kazada ateş aldığını ve kendisini vurduğunu iddia ettiler.

Tekkeköy İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, yaptıkları araştırmada yaralının solak olmasını ve sol göğüs altından vurulmasını dikkate olarak görgü şahitlerinin yalan beyanda bulunduğunu düşünerek soruşturmayı derinleştirdi. Jandarma ekipleri yaptığı araştırma sonucu asker eğlencesine katılan Kasım Çakmak'ın, oğlu askere giden Hamdi A.'nın havaya ateş açtıktan sonra tabancasının tutukluk yapması sonucu kazara vurduğunu ortaya çıkardı.

Olayla ilgili Hamdi A., Tekkeköy İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından tabancayla birlikte yakalanarak gözaltına alındı. Jandarmadaki sorgusu tamamlanan Hamdi A., bugün Samsun Adliyesi'ne sevk edildi.