İlçelerdeki alt yapı, su ve yol yatırımlarını değerlendirmek, ilçelerin öncelikli sorunlarını yerinde tespit ederek sonraki 1 yılın programını yapmak amacıyla düzenlenen toplantılara Ayvacık ilçesiyle devam edildi.

Toplantıya, Vali İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Ayvacık Kaymakamı Can Kazım Kuruca, Meclis Başkan Vekili Turan Çakır, AK Parti Grup Başkan Vekili Nihat Soğuk, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Yılmaz Açan, Salıpazarı Belediye Başkanı Mustafa Belur, Genel Sekreter Yardımcıları Mustafa Yurt ve Sefer Arlı, SASKİ Genel Müdürü Kamil Demircioğlu, daire başkanları ile il ve ilçe belediye meclis üyeleri katıldı.

Başkan Yılmaz, 24 ay önce Ayvacık için planlanan işleri neredeyse yüzde 110 oranında gerçekleştirdiklerini belirterek, 'Önümüzde şimdi 12 aylık yeni bir mücadelemiz var. Yol, su, kanalizasyon faaliyetlerimizin yanında ayrı bir faaliyetimiz de kırsal kalkınma konusunda oluyor. Bu konuda da Ayvacık'ta kırsal kalkınmaya yönelik bazı projelerde bir takım mücadeleler verdik. Bunlardan bazılarından da güzel sonuçlar aldık. Bu geçtiğimiz 24 ayın bir özelliği var. Bu sürede yaptığımız işleri adeta bitirilmiş ve geri dönüp tekrar bakmamızı gerektirmeyecek bir şekilde bitirdik. Bu süreci böyle bitirdiğimiz için de önümüze yeni yapılacak işleri koyabiliyoruz. Bu güzel bir şey' diye konuştu.

2016 yılında Ayvacık'a turizm alanında bazı atraksiyonları yapmaya çalışacaklarını dile getiren Başkan Yılmaz, 'Turizm hizmetlerinde Samsun'a gelen turist kafilelerini, turlarını ne yapıp edip Ayvacık'a getirip, bu insanları Ayvacık'ın güzellikleri ile karşılaştırmaya çalışacağız. Bu mücadele 2016'da kendine özgün bir boyutta olacak. Gerek göldeki aktiviteler ve gerekse farklı alanlarda yapacağımız turizm alt yapı faaliyetlerini kesintisiz bir şekilde devam ettireceğiz' şeklinde konuştu.

Ankara'da yaşanan terör olayının psikolojisini halen atamadıklarını ifade eden Başkan Yılmaz sözlerini şu şekilde bitirdi: 'Hala o hain, o kahpe saldırının insanımız üzerindeki travmasının etkilerini yüreğimizde hissediyoruz. Ama bir yandan da hayat devam ediyor. Bir taraftan insanımızın ihtiyaçlarını karşılayacağız, bir taraftan bu ihtiyaçları karşılamak için yapacağımız hizmetleri de sürdüreceğiz. Buna mecburuz. Çünkü insanlarımız hizmet bekliyor ve biz çocuklarımıza bizim devraldığımız Ayvacık'tan daha iyi bir Ayvacık'ı teslim etmenin mecburiyetini hissediyoruz.'