Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Ordu Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Arslan Soydan, Meteoroloji'nin soğuk hava uyarısının ardından pazartesi gecesi Ordu'nun bazı ilçelerinde kar yağışının etkili olduğunu belirtti.

Özellikle Gölköy, Gürgentepe, Akkuş, Kabadüz, Mesudiye ve Aybastı ilçelerinde, çiçek açan fındık dalları kar altında kaldığını dile getiren Soydan, bu bölgelerde fındığın zarar görmemesini temenni ettiklerini söyledi.

DAHA DA YÜKSELECEK
Soydan, zirai don beklentisinin hemen fiyatlara yansıdığını ifade ederek, "Don söylentisi bile fiyatların artmasına neden oldu. Serbest piyasada 9,50 liraya kadar işlem gören 50 randımanlı fındık, bugünlerde 10,50 liranın üzerinden alıcı buluyor. Halen don riski sürüyor. Bu nedenle önümüzdeki günlerde fiyatların daha da artmasını bekliyoruz" dedi.

ÜRETİCİ DİRENİYOR
Fiyatların uzun bir aradan sonra tekrar 10 liranın üzerine çıktığını kaydeden Soydan, "Buna rağmen üreticilerimiz ürünlerini satmamak için direnişini sürdürüyor. Üretici kafasında bir fiyat belirlemiş. O fiyat oluşmadan ürününü satmak istemiyor" ifadesini kullandı.