Haber Medya Grubu'nu ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun Milletvekili Hayati Tekin, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

İktidar politikalarını torununun şekerini elinden alıp emen dedeye benzeten Tekin, "Bizim Almanya gibi ülkeleri örnek almamız gerek ancak onlar sadece nasıl iktidarda kalacaklarını dert ediyor. İktidar gelecek nesillerin kaynaklarını harcıyor. Beğenmedikleri TÜSİAD'ın ülkeye soktuğu hazır parayı kullanarak iktidarda kalıyorlar" dedi.

ADALET DUYGUSU ÇOK ZEDELENDİ

CHP'nin Çanakkale düzenleceği Adalet Kurultayı'nı da değerlendiren Tekin, "AK Parti'ye oy verenlerin belki yarısı menfaatleri için ses çıkarmıyor ancak liberal ve daha eğitimli kesim, adaletin büyük yara aldığının farkında. Adalet duygusu en fazla zedelenen duygu haline geldi. AK Partili milletvekillerine, 'Partinin ismindeki adalet ibaresini kaldırın, yerine başka bir şey koyun. Çünkü artık o adalet kavramını hak etmeyen bir partinin mensupları oldunuz' dediğimde bana bir itiraz edemediler" diye konuştu.

MUHALEFETİN SESİNİ KISTILAR

Geçtiğimiz günlerde Meclis'ten geçen içtüzük değişikliğini de değerlendiren Tekin, "Bundan sonra nasıl adaletsizliklerle karşılaşacağımızı muhalefet olarak bilmiyoruz. 2 gün önce 35-40 arkadaşımızla birlikte 24 saat Meclis'te nöbet tuttuk. İçtüzük düzenlemesi ile halk ilgilenmedi. 10 dakikalık soru önergeleri süresi 3 dakikaya düşürüldü, muhalefetin sesi nasıl kısılır diye ince hesaplar yapıldı. MHP'nin de teslimiyetiyle bu kabul edildi. Değişiklikle iktidar partisi Meclis'e gelmeden kanun yapabilecek hale gelecek. Kanun düzenlemeleri Saray'dan geliyor, milletvekillerinden gelmiyor. AK Parti milletvekilleri bakmadan, okumadan bunları kabul etmek zorunda kalıyor" ifadelerine yer verdi.

GELECEK NESİLLER BORÇLANDIRILIYOR

15 yıllık AK Parti iktidarındaki kalkınma düzeyinin sürekli aşağı yönde ilerlediğini savunan Tekin, "Kalkınma konusunda bir şey diyemeyiz ancak bunun karşılığında 132 milyarı dış borç alınmış. Bugüne gelindiğinde en az 488 milyar dolarlık bir borç ortaya çıktı. Gelecek nesillere borçlanarak yapılacak 27 şehir hastanesi de bunlardan biri. Ancak bir ülkeyi kurtaracak strateji inşaat ve hizmet sektörüne değil, sanayi, AR-GE, inovasyon, eğitim ve bilim alanına yapılacak yatırımlardır" sözlerini kullandı.

Türkiye'nin enerjisini hizmet sektörüne harcadığını vurgulayan Tekin, "Yollar, köprüler, alt geçitler, hızlı tren sistemlerinin hepsi hizmet sektörüdür. Ülke ekonomisi krize girdiğinde bunlara yatırılan 400 milyar dolar hiçbir fayda sağlamıyor" ifadelerine yer verdi.

Berk ASKAR