Panel, OMÜ Eğitim Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirildi. Panelin başkanlığını Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kurtman Ersanlı yaptı.

Panele; "Diyanet-Alevilik İlişkileri" Doç. Dr. İbrahim Turan, "Alevi-Bektaşi Şiiri" Yrd. Doç Dr. Ömer Saraç, "Doğu Düşüncesinde Hacı Bektaş-ı Veli" Yrd. Doç. Dr. Said Kurşunoğlu, "Eğitim ve Alevilik" Yrd. Doç. Dr. İbrahim Gül konuşmacı olarak katıldı.

TURAN: "BİRBİRİMİZİ DAHA İYİ ANLAMALIYIZ"

Panelde konuşan İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim Turan, "Alevileri, ideolojik ve kimlik siyasetinden öte bir inanç grubu olarak anlayalım ve tanıyalım. Dolayısıyla aleviliğin ana tartışma konusunu kimlikten ve ideolojiden beslenen bir yapıdan ziyade, inançtan beslenen toplumsal hayatın ve ülkenin sosyokültürel yaşamının bir zenginliği bir inanç grubu olarak anlamak üzere böyle bir panel düzenlendi. Bu panel toplumdaki uzlaşma kültürünü, birbirini daha iyi anlamayı konu edinen bir program oldu" dedi.

GÜL: "ALİ'SİZ ALEVİLİK GİBİ BİR AKIM VAR"

Hacı Bektaş-ı Veli Araştırmaları Topluluğu Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. İbrahim Gül, "Alevilik, Bektaşilik son zamanlarda üzerinde çok fazla konuşulan konulardan. İçeriğinin de çoğu zaman yanlış anlaşıldığı bir konu. Bizim burada bunun İslamiyetin bir yorumu olduğu fikrini öğrencilerimize anlatmak. Şu anda Ali'siz Alevilik gibi bir akım var. Aleviliği tamamen İslamiyetin dışına çıkarma girişimleri var. Bizde buna karşı bir panel düzenledik" diye konuştu.