Vodafone Türkiye tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Dijital Dönüşüm Zirvesi, 4 bini aşkın davetlinin katılımıyla İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirildi. "Dijital Dönüşüm'ün parçası ol" temasıyla düzenlenen zirve, dijitalleşmenin lider isimlerini bir kez daha Türkiye'de buluşturdu. Yaklaşık 30 bin izleyicinin de online olarak takip ettiği zirvede, 16 konuşmacı 11 farklı oturumda iş dünyası, reklam, pazarlama, gazetecilik, müzik, finans, sağlık, şehircilik, otomotiv, eğitim ve spor gibi alanlarda dijitalleşmenin hayatı nasıl değiştirdiğini anlattı.

SHİMON ROBOTLARINDAN ŞOV


Vodafone Dijital Dönüşüm Zirvesi kapsamında Türkiye'ye ilk kez gelen dünyaca ünlü Shimon Robotları ise zirvenin en ilgi çekici şovlarından birine imza attı. İnsanlarla birlikte müzik yapma özelliğine sahip olan Shimon Robotları'nın "Robotlar Yeniden Seslendiriyor" adlı performansı izleyicilerden tam not aldı. Shimon Robotları'nın dijital müzik şovuna, deneysel müzik enstrümanları ve robotlar geliştiren müzisyen Gil Weinberg, baterist Jason Barnes ve yazılım geliştirici Mason Bretan eşlik etti.

20 yaşında geçirdiği trafik kazası nedeniyle sağ kolunu kaybeden ampüte baterist Jason Barnes'ın akıllı robot eli ile gerçekleştirdiği performans ise büyük ilgi ve beğeniyle izlendi.

Açılışını Vodafone Türkiye CEO'su Gökhan Öğüt ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan'ın yaptığı Vodafone Dijital Dönüşüm Zirvesi, bir kez daha birey ve kurumları dijitalleşmenin dönüştürücü gücüyle tanıştırdı.

Her biri kendi alanında dijitalleşmenin lideri olan konuşmacılar, Dijital Dönüşüm'ü gerçekleştirecek olanların bireyler ve kurumlar olduğunun altı çizerek tüm katılımcıları bu dönüşümün bir parçası olmaya davet etti.

Bayram OK / İSTANBUL